Marginalerne ikke med godt kæmpende SønderjyskE

SønderjyskE fightede godt og leverede en på mange måder god udekamp hos Esbjerg Energy, men målene manglede, og vestjyderne vandt en tæt tredje kvartfinalekamp med 1-0. Dermed er SønderjyskE bagud 1-2 i kampe, men kan allerede fredag aften udligne serien igen på hjemmebane.

Skader og sygdom til flere spillere gav trænerteamet en del at tænke over inden dagens kamp, og først da bussen rullede mod Esbjerg var der klarhed over truppens sammensætning. I forhold til sidste kamp måtte de se langt efter Nicolai Bryhnisveen, Rasmus Lyø, Daniel Kønig, Mathias Borring og William Boysen. Derimod var Andreas Holzmann tilbage, og han leverede en rigtig fin kamp ligesom resten af et hårdt kæmpende SønderjyskE-hold. De mange afbud slog ikke Mario Simionis tropper ud, og i store dele af kampen spillede Esbjerg også kun med tre kæder for at holde trit.

I målet spillede Nicolaj Henriksen solidt de gange han blev testet. I forhold til den første kamp, så var trykket mod målmændene i dagens kamp slet ikke det samme. De to hold spillede mere disciplineret, og en dygtig dommerduo var god til at lede opgøret, der blot bød på et enkelt powerplay til hvert af holdene.

Når SønderjyskE havde kæden med Alex Lavoie, Villiam Haag og Anders Biel på isen, så skete der noget. Biel misbrugte en god mulighed på en kontra i første periode. Senere i kampen var Lavoie også tæt på. Charlie Combs havde undervejs seks skud på mål, hvor flere af dem var nærgående, og ét minut før tid var Steffen Frank uheldig med ikke at udligne. Alt for mange målchancer blev ikke forvaltet godt nok. Det var virkelig stolpe ud og kunne være gået begge veje, da Esbjergs mål kom lidt ud af ingenting på et skud langt ude fra, og mellem venner blev pucken rettet af foran Henriksen. Da var der spillet 50 minutter af kampen. SønderjyskE sad ellers på det meste i tredje periode, hvor gæsterne trak fra på skudstatistikken, men det til en ringe trøst.

Der er dog ingen grund til at hænge med hovedet, og forhåbentligt er flere af spillerne tilbage, når det fredag gælder kamp fire i Frøs Arena.

Esbjerg – SønderjyskE 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
49.55 1-0 Grayson Downing (Brown, Merchant)
Udv.: EE 1×2, SE 1×2
Skud: 28-32
Tilskuere: 3.082