Ingen tidlig oktober-fest i München

SønderjyskE lavede kampens første og sidste mål, men ind imellem scorede Red Bull München et halvt dusin. Dermed vandt de tyske værter Champions Hockey League-kampen med 6-2. Flot opbakning af de 35-40 medrejsende fans.

Aftenens kamp i den sydtyske millionby gik i gang med solid opbakning til SønderjyskE. Og de mange medrejsende tilskuere fik hurtigt noget at juble over. SønderjyskE’s Mike Szmatula dumpede pucken mod mål – det lignede mest af alt et forsøg på at få skiftet – men pucken hoppede og snød München-målmanden. Dermed overraskende 1-0 til de undertippede gæster. Den helt store oktober-fest for SønderjyskE-lejren blev det dog ikke til her to uger inden den berygtede fest starter op i Müncen. Dertil var tyskerne for stærke, selvom en skudstatistik på 32-20 også vidner om, at SønderjyskE på ingen måde var nedspillet.

Kampen blev lidt i stil med de to tidligere opgør i CHL, hvor SønderjyskE prompte blev straffet for de mindste fejl af en effektiv modstander. Det blev sønderjyderne for alvor i starten af anden periode, hvor holdet kom alt for dårligt ud af omklædningsrummet . De pucksikre tysker slog til med to hurtige mål og gik fra 2-1 til 4-1. Nicolaj Henriksen kom efterfølgende ind i stedet for Patrick Galbraith i målet, og Henriksen tog godt fra. Det var absolut ikke ufortjent, at SønderjyskE til sidst fik pyntet på resultatet.

Tyskerne fik en fem minutters udvisning i slutningen af kampen efter Mikkel Jensen blev ramt af en grim crosschecking. Mikkel Jensen var tilbage på holdet. Det samme var Shawn O’Donnell. Til gengæld sad Mathieu Foget over, mens Mathias Borring fortsat er skadet. I det fem minutter lange powerplay lynede Szmatula, som spillede en rigtig flot kamp. Og Anton Öhman fik sin anden assist i kampen.

En veloplagt Matt Salhany havde også muligheder for et mål eller to, men Salhany må nu se Szmatula overtage topscorertrøjen. Den får Szmatula på, når holdet lørdag spiller mod EV Zug, hvor de er kampstart kl. 17.00.

Red Bull München – SønderjyskE 6-2 (2-1 3-0 1-1)
02.04 0-1 Mike Szmatula (Öhman) PP
13.45 1-1 Ben Street (Tiffels, Redmond) PP
18.00 2-1 Maximilian Kastner (Ortega, Seidenberg)
20.58 3-1 Ben Street (Tiffels, Parkes)
23.01 4-1 Philip Gogulla  (Redmond, Abeltshauser)
27.59 5-1 Yasin Ehliz (Gogulla, Hager)
44.00 6-1 Jonathon Blum (Tiffels, Hager)