én landsdel
ét sammenhold

Annonce

Ingen point i topkampen: Vilykke fik sin ilddåb

Annonce

SønderjyskE kom hurtigt bagud i topkampen hos Herning Blue Fox onsdag aften, og på en lyseblå aften op ad bakke på den ellers flade jyske hede blev det til et nederlag. Herning vandt sikkert 4-1. I SønderjyskE-målet fik talentfulde Tobias Vilykke sin ligadebut mellem stængerne.

Vilykke var allerede med på bænken et par kampe sidste sæson og spillede også en flot testkamp inden denne sæson. Nicolaj Henriksen var ramt af sygdom, mens Patrick Galbraith afsonede den første af to karantænedage. Det gav Vilykke muligheden for at træde ind på den store scene. U20-landsholdskeeperen, der sidste måned fejrede sin 18 års fødselsdag, havde blot 16-årige Sebastians Fisers som backup. To keepere, der sammenlagt er tre år yngre end Galbraith.

Kampen startede uheldigt set med SønderjyskE-øjne, men det var nu heller ikke fordi, at de lyseblå spillere gjorde det det lettere for sig selv. Vilykke fik til tider alt for lidt hjælp af holdkammeraterne. Der manglede fart i skøjterne, og pasningerne lå tit alt for dårligt. Herning brugte en fejlpasning til at komme på 1-0, og det blev 2-0 midtvejs i første periode. William Pelletier havde mulighed for at reducere, da han driblede sig igennem til en stor målchance. Lidt symptomatisk på en fin enkeltmandspræstation. Det var næsten for let for værterne, men i anden periode kom SønderjyskE lidt bedre med. Midterperioden startede med et langt powerplay til sønderjyderne, efter Mathias Bau blev sendt i bad for en bandetackling på Gabriel Desjardins, der udgik. I forvejen sad karantæneramte Villiam Haag og skadede Anders Biel ude. Trænerteamet måtte dermed ryste posen endnu en gang i angrebsformationerne. Det blev dog bedre, men rakte langt fra til point.

SønderjyskE vandt skudstatistikken i anden periode med 13-11, men det var fortsat Herning som lavede målene. Det lignede et selvmål, da Herning kom på 3-0, og kort efter lavede Vilykke en fantomredning, men på returen slog ligatopscorer Jesper Thörnberg pucken ind til 4-0. Vilykke spillede bedre og bedre som kampen skred frem ligesom resten af holdet. I tredje periode fik SønderjyskE pyntet på resultatet, da David Madsen slap afsted i undertal og svirpede pucken ind ved venstre stolpe. Dermed sluttede opgøret 4-1, og SønderjyskE har nu frem til søndag til at klargøre sig til næste kamp.

Søndag kl. 15.00 er der kampstart i Frøs Arena mod Herlev Eagles. Hent din billet her:
https://shop-ishockey.soenderjyske.dk/billetsalg/sjehe031223

Herning – Sønderjyske 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)
01.35 1-0 Brett Thompson (Cibulskis, From)
11.45 2-0 Mathias From (Brown)
25.34 3-0 Patrick Madsen (Dzerins)
26.37 4-0 Jesper Thörnberg (Thompson, From)
48.15 4-1 David Madsen SH
Game misc.: Mathias Bau, HBF
Udv.: HBF 5×2 + 1×5, SE 5×2
Skud: 27-29
Tilskuere: 2167

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Lørdag D. 24. Februar 14:00
  AaB
  AaB
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Træningskampe
  Fredag D. 12. Januar
  VFF
  Viborg
  2
  :
  1
  Sønderjyske Fodbold
  SJF

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke