Haag hakkede afgørelsen ind i overtiden – nu står der 1-1

SønderjyskE fik udlignet i semifinaleserien imod Herning Blue Fox. Foran 4301 tilskuere kunne Villiam Haag til øredøvende jubel score det afgørende mål til 4-3 midtvejs i fjerde periode.

En dramatisk og spændende kamp, hvor Herning startede bedst, men SønderjyskE kom stærkt tilbage og trak det længste strå i overtiden.

Med sejren i ryggen fra den første kamp kom Herning blæsende ud af starthullerne. Der var masser af trafik rundt omkring Mattias Pettersson mål, men efterhånden som perioden skred frem kom SønderjyskE bedre med. Belønningen kom, da William Pelletier arbejdede hårdt bag målet. Pucken havnede via Anton Karlsson inde foran kassen, hvor den mellem venner og fjender blev rettet af og i mål. David Madsen blev noteret som målscorer. Blot et minut senere udlignede Herning dog.

I anden periode kom SønderjyskE igen foran, da et godt skud fra Daniel Kønig gik i mål via William Boysen. Igen fik Herning udlignet – denne gang i et powerplay. Midt i den store lyseblå utilfredshed over dommerkendelserne slog Herning til med endnu et mål. Lukas Bang, som kort inden målet havde revet hjelmen af Oskar Drugge i en nærkamp, dukkede op foran mål og scorede uden chance for Pettersson. Det gjorde ikke utilfredsheden blandt publikum mindre.

Mens Herning i tredje periode koncentrerede sig om at forsvare sig, så prøvede SønderjyskE at finde vej til en udligning. Efter et par nærgående forsøg fik Gustav Nielsen sendt pucken op i højre målhjørne til 3-3. Det var også stillingen efter tre perioder. Indtil da havde SønderjyskE haft blot to powerplay, som begge blev brækker over af en periodepause. Det blev vendt noget på hovedet, da SønderjyskE startede overtiden med et powerplay, og nu var det pludselig Herning, som var frustrerede over dommerkendelserne. Kort inde i den fjerde Herning-udvisning, og altså i det sjette lyseblå powerplay i kampen kom sejrsmålet. Drugge spillede på tværs til Haag, som fra sin velkendte position ved faceoff-cirklen klappede pucken ind til højre for Herning-keeperen, som var midt i en forflytning inde i målet. En sejr, som blev vundet på fight og en stærk holdindsats imod et godt spillende Herning-hold, som SønderjyskE fik bedre og bedre styr på som kampen skred frem.

SønderjyskE var uden Gabriel Desjardins, mens Herning igen måtte undvære store Mathias Bau. Næste opgør er allerede søndag kl. 14.30 i Herning, og tirsdag kl. 19.00 spilles semifinale nummer fire i Vojens.

SønderjyskE – Herning 4-3 OT (1-1, 1-2, 1-0, 1-0)
13:56 1-0 David Madsen (Pelletier)
14:50 1-1 Mathias From (Hansson)
31:46 2-1 William Boysen (Kønig, Krag)
36:40 2-2 Mathias From (Hansson) PP
37:40 2-3 Lukas Bang
54:10 3-3 Gustav Nielsen (Drugge, Haag)
68:46 4-3 Villiam Haag (Drugge, Pelletier) PP