Flot sejr efter heroisk fight i Aalborg

Metal Ligaens nummer ét, Aalborg Pirates, blev besejret på egen is af SønderjyskE. De lyseblå gæster tog hjem til Sønderjylland med en flot 3-2-sejr og tre point, som hægter SønderjyskE på topholdene.

Der var masser af plads i SønderjyskE-bussen, da den rullede ud af Vojens. Blot 16 markspillere var med. De tre kæder holdt imponerende tempo hele kampen, og heroisk blev føringen forsvaret i slutminutterne. I forhold til Herlev-kampen tidligere på ugen var topscorer Shawn O’Donnell, Mathieu Foget og Nicolaj Henriksen også fraværende.

Det så ellers sort ud, da Aalborg i powerplay kom foran 2-0 i anden periode. SønderjyskE valgte at bruge en coach challenge, men modsat kampen i Herlev, så gik den ikke sønderjydernes vej denne gang. Dommerne vurderede, at der hårfint ikke var offside. Dermed kom SønderjyskE i undertal tre mod fem efterfølgende. Det blev dog også på mange måder et vendepunkt i kampen, for undertallet blev overlevet, og senere i perioden kom belønningen.

Mike Little stod for den vigtige reducering med fire minutter tilbage af midterperioden. Det var faktisk Patrick Galbraith, som startede angrebet, der fulgte til målet. Via en aflevering til Mads Eller havnede pucken hos Martin Eskildsen, der fandt Little. Amerikaneren var lusket med frem i angrebet og scorede køligt med baghånden.

Målet gav de lyseblå endnu mere energi, og da SønderjyskE fik kampens anden mulighed i powerplay lynede Cam Brown efter godt forarbejde af Matt Salhany og Rasmus Lyø, som viste godt overblik, da han spillede på tværs til Brown. Så kunne man for alvor høre de tilrejsende sønderjyder i fanblokken.

Little blev dobbelt målscorer og samtidig matchvinder, da han med et drøn fra distancen fik scoret til 3-2. Igen var Salhany med i scoringen, da han sammen med Steffen Frank stod for forarbejdet.

I slutminutterne kastede Aalborg alt frem, og med 2.15 tilbage på uret blev keeper Frederik Søgaard erstattet med en markspillere. Galbraith var iskold i målet, og foran ham kastede holdkammeraterne sig ned i flere af skuddene. Til sidst vandt Mads Ellers også en vigtig faceoff. Det mindede lidt om pokalsemifinalen mod Rungsted samme sted tidligere på året, hvor Galbraith og Co. lukkede helt af til sidst.

SønderjyskE lukkede med sejren hullet op til holdene foran i tabellen. Blot ét point er der op til Frederikshavn og Herning på tredje- og andenpladsen, og begge klubber har spillet flere kampe. Aalborg på førstepladsen er nu kun fire point foran. Allerede onsdag og fredag næste uge kan der hentes flere point, når det gælder hjemmekampe i Frøs Arena mod Rungsted og Herlev.

Aalborg – SønderjyskE 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)
09.03 1-0 Anders Koch (Bjorkstrand, Korsgaard)
26.15 2-0 Tobias Ladehoff (Morin, Ma.Højbjerg) PP
35.41 2-1 Mike Little (Eskildsen, Eller)
39.30 2-2 Cam Brown (Lyø, Salhany) PP
55.41 2-3 Mike Little (Frank, Salhany)
Udv.: AP 3×2, SE 4×2
Skud: 26-19