Flot moral i OT-drama

SønderjyskE løb nærmest konstant bagefter i udekampen hos Rungsted Seier Capital, men via flot moral og to sene scoringer blev det til et enkelt point. Rungsted vandt 5-4 efter overtid og straffeslag.

Allerede inden der var spillet ét minut kom SønderjyskE bagud. Hjemmeholdet pressede på fra start, og via en uheldig SønderjyskE-skøjte gik pucken i mål bag en sagesløs Nicolaj Henriksen. SønderjyskE havde ikke mere busben end at holdet kom frem til et par farlige forsøg efterfølgende, men Rungsted øgede til 2-0 i et powerplay. Heldigvis fik Steffen Frank reduceret inden første pause, da han slap afsted på en kontra og køligt scorede ved at sende pucken op i højre målhjørne. Dermed blev topscorer Frank, der er på 22 point, den første spiller på holdet til at nå ti ligamål denne sæson.

Der var ikke spillet længe af anden periode inden Rungsted igen var foran med to. Og det så lidt for let ud. Trænerteamet reagerede ved at skifte Henriksen ud med Patrick Galbraith. Der gik ikke længe, inden momentum skiftede tilbage til SønderjyskE. Det skete via et powerplay, hvor Mathieu Foget fik scoret.

I tredje periode fik SønderjyskE igen en skidt start på en periode. Det så svært ud, da der dermed stod 4-2. Med under ti minutter tilbage kom SønderjyskE igen i powerplay. Kort efter Rungsted-spilleren kom ud af boksen scorede Foget. Smart trak Foget pucken forbi en modstander og scorede bag keeper David Grubak, der erstattede Ville Kolppanen i målet efter første periode. Dermed kom alle fire målmænd i aktion i aftenens kamp.

Og powerplayet stod også for udligningen. Med lidt over to minutter tilbage kom SønderjyskE i overtal, og da det første minut var gået af powerplayet blev Galbraith taget ud. Cam Brown kom ind som ekstra spiller, og han skøjtede straks ind foran målet, hvor pucken havnede hos canadieren kort efter. Fra en spids vinkel fik han sendt pucken i kassen og dermed 4-4. I overtiden var SønderjyskE presset. Det hjalp heller ikke, at to af minutterne blev brugt på at eliminere et Rungsted-powerplay. Flot kæmpede SønderjyskE sig ud i straffeslag, men her stod Grubak i vejen og tog forsøgene fra Brown, Daniel Hansen og Mike Little. Rungsteds Rasmus Andersson scorede som den eneste, og det var nok til hjemmeholdet tog de to point, mens SønderjyskE fik et enkelt.

Med det ene point holder SønderjyskE snor i topholdene. Med en kamp i hånden er der tre point op til Aalborg Pirates på førstepladsen og blot to point op til Herning Blue Fox på andenpladsen. Netop Herning er modstanderen torsdag kl. 18.00 i Frøs Arena, når der hjemme i Vojens er et vaskeægte topbrag mod de evige rivaler fra heden.

Rungsted – SønderjyskE 5-4 OT (2-1, 1-1, 2-2)
00.41 1-0 Nikolaj Rosenthal
18.32 2-0 Henrik Hetta (Andersson, Jensen) PP
19.14 2-1 Steffen Frank (Brown)
23.44 3-1 Frederik Bjerrum (Gustafsson, Rosenthal)
26.41 3-2 Mathieu Foget (Little, Vedel)
41.23 4-2 Gustav Green (Andersson, Szita)
52.30 4-3 Mathieu Foget (Vedel, Eller)