Finalepladsen kom i hus

SønderjyskE og de mere end 4000 tilskuere måtte gå meget igennem, inden den fjerde og afgørende semifinalesejr kom i hus. Det lykkedes søndag eftermiddag, da Herning Blue Fox blev besejret med cifrene 4-2. Dermed vandt SønderjyskE også serien med 4-2 i kampe. Nu venter enten nordjysk eller vestjysk modtand i finalen.

Herning havde kvinen for struben og kom blæsende fra start, men som kampen skred frem til SønderjyskE støt og roligt taget på gæsterne, der som i de tidligere kampe toppede holdet noget mere med spilletiden fordelt på færre spillere.

Mattias Pettersson måtte diske op med et par flotte redninger i første periode, hvor SønderjyskE mod slutningen af perioden også havde et par store muligheder. Anden periode kom gæsterne også bedst fra start, og Pettersson var chanceløs, da et Herning-skud blev styret tæt under mål. Heldigvis svarede SønderjyskE prompte igen, og udligningen kom kort efter. David Madsen jagtede energisk en puck og undgik dermed en icing. Madsens afslutning fik Thomas Lillie i Herning-målet kun halvklaret, og på returen kunne Anton Karlsson lave sit første mål i slutspillet. Momentum tippede nu over til SønderjyskE, der kom på 2-1 på et fint powerplay-mål af William Pelletier, som sendte pucken op i målhjørnet.

Midtvejs i kampen blev der ligesom som så mange gange i serien delt lystigt ud af udvisningerne. Hernings Jesper Thörnberg blev sendt i bad for en stav i hovedet på William Haag, som kunne nøjes med to minutter. Og da David Madsen kort efter røg ud for en papirstynd udvisning var SønderjyskE pludselig i undertal. Heldigvis viste de lyseblå gennem hele kampen stærkt spil i undertal. Og så var det som om, at foran målene havde SønderjyskE de fleste kræfter. Jacob Schmidt-Svejstrup trampede igennem Herning-forsvaret, og på en ny retur af Lillie kunne Matt Spencer score til 3-1.

Føringen blev i starten af tredje periode udbygget yderligere. Fødselsdagsbarnet Gustav Nielsen fejrede sin 25. fødselsdag med sæsonmål nummer 20. Imponerende af den dygtige back. Fornemt overblik af kaptajn Haag, som driblede en Herning-spiller rundtosset og serverede pucken på et sølvfad til landsmand Nielsen. Herning lagde sig dog ikke ned, og selvom udebaneafsnittet ikke var udsolgt, så bidrog de tilrejsende Herning-fans godt til stemningen.

I slutminutterne blev Lillie taget ud. Rasmus Lyø fik scoret i det tomme mål, men en SønderjyskE-spiller blev dømt offside og målet annulleret. At Herning fik pyntet i sidste minut ødelagde ikke festen. Stor jubel og løssluppen stemning, som spillere og trænere hos SønderjyskE også deltog i, da der efter de traditionsrige håndtryk blev sagt tak for kampen for en god og tæt serie.

Tirsdag aften spiller Aalborg Pirates hjemme imod Esbjerg Energy i kamp syv. Vinder Aalborg starter finaleserien fredag i Aalborg med kamp to søndag den 14. april i Vojens. Vinder Esbjerg, så får SønderjyskE hjemmebanefordel i finalen, og så starter finalekampene fredag den 12. april i Vojens.

SønderjyskE – Herning 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)
20.24 0-1 Morten Poulsen (Cibulskis)
23.19 1-1 Anton Karlsson (Madsen, Drugge)
26.24 2-1 William Pelletier (Haag, Drugge) PP
26.59 3-1 Matt Spencer (Schmidt-Svejstrup, Boysen)
42.22 4-1 Gustav Nielsen (Haag, Pelletier)
59.10 4-2 Cam Brown
Game misc.: Jesper Thörnberg, HBF