én landsdel
ét sammenhold

Annonce

Final4-billetten kom i hus mod Herlev

Annonce

SønderjyskE vandt en sikker over Herlev Eagles, og de lyseblå bookede dermed billet til Metal Final4-stævnet. Ligesom i fredagens kamp mod Odense Bulldogs blev sejrscifrene på 3-1. Denne gang vadede SønderjyskE dog i målchancer, og der var muligheder nok til flere mål.

Efter 16 spillerunder i Metal Ligaen kvalificerer de fire bedste hold sig til pokalturneringens finalestævne. SønderjyskE vandt titlen sidste år, og de forsvarende pokalmestre er med igen, når det går løs 18.-19. februar. Opskriften var tre point mod forfølgerne fra Herlev, som dermed måtte se pokaldrømmene briste en lun efterårsdag i Vojens. Der var egentlig aldrig den store tvivl om udfaldet af dagens kamp. Fra første faceoff væltede SønderjyskE sig i målchancer, og eneste minus i en ellers god præstation var den manglende effektivitet – især i powerplay. Seks gange var de lyseblå i overtal uden det gav mål.

Der var spillet under fire minutter, da Martin Eskildsen satte gang i bamsefesten. Den store forward arbejdede godt foran Herlev-målet. Pucken havnede hos Daniel Galbraith, som sendte et skud afsted. Undervejs blev den styret af Eskildsen i mål. Så regnede der med langt over 1000 bamser ud på isen til støtte for børn på de lokale hospitaler og julemærkehjem.

SønderjyskE fortsatte bombarbementet mod Lukas Horak i Herlev-kassen, men målene udeblev for en stund. Herlev var tæt på at udligne i slutminutterne af første periode, og havde været helt stik imod spil og chancer. Cam Brown kvitterede kort efter med 2-0-målet, da han med en smart dribling slap afsted ned af højre side. Resolut blev pucken hamret op i nærmeste målhjørne. Under to kampe skulle amerikaneren altså bruge på at score sit første mål efter returen til SønderjyskE.

I anden og tredje periode fortsatte SønderjyskE’s overtag. Herlev kørte hårdt på med deres tærke førstekæde, der kom til mange afslutninger. Defensiven stod dog solidt, og så hjælper det også, at spillere som Eskildsen kaster sig frygtløst ned og blokerer et slagskud i slutminutterne. Det gjorde han i øvrigt også i CHL-kampen mod Zug på et tidspunkt, hvor vi var bagud med syv-otte mål. Det er den slags aktioner, som i de tætte kampe kan gøre forskellen på sejr og nederlag.

Kort efter trak Herlev Horak ud, men Mike Szmatula opfangede pucken og slog den i mål fra den anden ende af isen. Det var reelt afgørelsen med 3-0, selvom Galbraith med under to minutter tilbage blev passeret og dermed gik glip af et shutout. Da var publikum for længst begyndt at synge: ”vi er på vej, vi er på vej til Final Four”. Med slutsirenen var det også en realitet, og ved finalestævnet venter Frederikshawn White Hawks, Herning Blue Fox eller Aalborg Pirates i en semifinale.

Der er dog lang tid til finalestævnet, og nu gælder det om holde øjnene rettet på Metal Ligaen, hvor modstanderen allerede tirsdag er Aalborg. Torsdag kl. 19.00 kommer Rødovre Mighty Bulls på besøg i Frøs Arena.

SønderjyskE – Herlev 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
03.47 1-0 Martin Eskildsen (D.Galbraith, Gatz)
19.18 2-0 Cam Brown (Little, Holzmann)
57.08 3-0 Mike Szmatula EN
58.09 3-1 Alexander Lindqvist-Hansen (Johansson, Jonsson) PP
Udv.: SE 4×2, HE 6×2
Skud: 43-27
Tilskuere: 2589

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Sydbank pokalen
  Søndag D. 5. December 12:30
  SJE
  SønderjyskE
  VS
  Hvidovre IF
  HIF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  3F Superliga
  Søndag D. 28. November
  VFF
  Viborg FF
  1
  :
  1
  SønderjyskE
  SJE

Tilpas rækkefølgen på forsiden

  Nyheder
  fodbold
  ishockey
  damehåndbold
  herrehåndbold
  billetter & sæsonkort
  e-sport
  SØNDERJYSKE MERCHANDISE
  business
  æ'biks
Save
  Nyheder
  fodbold
  ishockey
  damehåndbold
  herrehåndbold
  billetter & sæsonkort
  e-sport
  business
  æ'biks
  SØNDERJYSKE MERCHANDISE
Save

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke