En fredag i syvende himmel

SønderjyskE fik med syvtømmersøm slået sejren fast fredag aften i Frøs Arena, hvor Esbjerg Energy blev fejet af banen. Da kampen var slut stod der 7-0 på tavlen.

Dejlig kulisse til lokalopgøret med et godt stykke over 3000 tilskuere, og gæstesupporterne bidrog fint til stemningen. Midtvejs i kampen sang gæsteblokken “I synger kun, når I scorer”, men på det tidspunkt havde SønderjyskE allerede scoret fire gange. Der blev sunget og viftet med halstørklæder til den store guldmedalje denne aften.

Det var den yngste i dagens lyseblå lineup, som satte det hele i gang. Max Tjernström vandt vanen tro mange faceoffs, og efter en af disse hoppede pucken hen til Mikkel Skov, som fik sendt den sorte skive ind under Mathias Seldrup. Esbjerg gav SønderjyskE kamp til stregen i en på mange måder jævnbyrdig første periode, men hjemmeholdet var skarpe og spillede meget direkte. Som ved 2-0-målet sat ind af David Madsen. Jacob Schmidt-Svejstrup blot 37 sekunder gjort det til 3-0, og det var stillingen efter første periode.

I anden periode sad SønderjyskE tungt på begivenhederne, og Seldrup måtte agere plankeværk en del gange. Hele 14-3 blev skudstatistikken vundet af de lyseblå i midterperioden. Blot et enkelt mål bød perioden på, og det blev signeret af Oskar Drugge, som altså fik scoret i sin første hjemmekamp for SønderjyskE. Svenskeren gav flere prøver på sit gode overblik og skøjteløb, og han ligner en stor gevinst for holdet. I dagens kamp var der rykket lid rundt på kæderne, og i tredje backpar fordelte Kønig-Galbraith-Schulze spilletiden imellem sig. SønderjyskE rullede på med fire kæder og slap ikke speederen. Mathias Borring, som fik blomster inden opgøret for 200 kampe, var rykket ind på centerpositionen, og det slap han fint fra. Den unge forward vandt 12 af 16 faceoffs.

Tre mål i de sidste ti minutter af kampen fik tilskuerne at gå hjem på. Gabriel Desjardins fik køligt afdriblet Seldrup, mens Madsen blev dobbelt målscorer, da han slap afsted på en kontra og scorede i undertal. Det hele sluttede næsten i opvisningsstil, da Rasmus Lyø efter godt forarbejde af Drugge og William Pelletier, satte det sidste søm i til slutresultatet 7-0.

Næste kamp er på onsdag kl. 19.30 hjemme mod mestrene fra Aalborg Pirates, som tabte aftenens opgør i Rødovre. Aalborg har på førstepladsen 41 points, men SønderjyskE kravlede op på tredjepladsen med 34 point.

SønderjyskE – Esbjerg 7-0 (3-0, 1-0, 3-0)
04.24 1-0 Mikkel Skov (Tjernström)
12.58 2-0 David Madsen (Ahlberg, Lyø)
13.35 3-0 Jacob Schmidt-Svejstrup (Boysen)
29.26 4-0 Oskar Drugge (Schmidt-Svejstrup, M.Borring)
50.49 5-0 Gabriel Desjardins (Pelletier, Krag)
53.39 6-0 David Madsen (Schulze, Schmidt-Svejstrup) SH
55.36 7-0 Rasmus Lyø (Drugge, Pelletier)