Effektive SønderjyskE vandt 5-0

Et effektivt SønderjyskE-hold besejrede Rødovre Mighty Bulls tirsdag aften i Frøs Arena. Ligesom sidst ”tyrene” var på besøg, blev det til en sikker sejr og et shutout til Patrick Galbraith. Kampen sluttede 5-0, men tilskuerne fejrede det som 6-0, og det havde sin gode grund.

Rødovre kom ind til dagens kamp med masser af selvtillid. Blot ni mål var der scoret mod holdet i de sidste fem kampe, men John Muse i Rødovre-målet måtte hive pucken ud af nettet fem gange denne aften. Faktisk var det seks, men dommerne annullerede på mærkværdig hvis Martin Eskildsens klokkeklare mål i anden periode.

Men en dugfrisk sejr over mesterholdet Rungsted Seier Capital kom Rødovre med god energi fra start, og langt hen ad vejen var første periode ganske jævnbyrdig. Det var dog SønderjyskE, som lavede målene. Først åbnede Martin Eskildsen scoringen, da han skubbede pucken i mål efter Mads Ellers flotte dribletur. Målet til 2-0 af Matt Salhany var endda flottere. Salhany drejede omkring sig selv og lagde køligt pucken ind ved modsat stolpe med baghånden. Og så fik Daniel K. Hansen scoret sit andet sæsonmål i en situation, hvor Rødovre-keeperen helt gik fejl af sønderjydens skud langt ude fra. Så stod der pludselig 3-0 efter første periode.

I anden periode var der tæt trafik foran Muses mål, men da pucken endelig lå i kassen blev målet annulleret. Eskildsen gik dermed glip af sit andet mål i kampen. Dommerne annullerede målet, da William Boysen blev tacklet ind i målet en brøkdel af et sekund senere. Desværre var der problemer med videosystemet, som bruges i hallerne. I stedet blev Rødovre idømt en udvisning, men powerplayet, der var i aktion fem gange i løbet af kampen, slog ikke til med en ekstra spiller på isen. Det trak lidt ned på helhedsintrykket.

Det annullerede mål fik heldigvis kun kosmetisk betydning. Patrick Galbraith var nemlig brandvarm – især med gribehandsken. Rødovre løb konstant ind i den sønderjyske mur i målet. Og så kunne SønderjyskE slå kontra i det 53. minut, hvor Cam Brown scorede på friløberen og reelt afgjorde kampen. Mathieu Foget lukkede og slukkede efter godt forarbejde af Shawn O’Donnell. Dermed 5-0, selvom tilskuerne højlydt sang 6-0 – akkurat som kampen sluttede tilbage den 28. oktober efter Rødovres sidste besøg.

Nu venter to udekampe i Herlev og Aalborg, inden hjemmekampene onsdag 8. december og fredag 10. december, hvor henholdsvis Rungsted Seier Capital og Herlev Eagles er gæster.

SønderjyskE – Rødovre 5-0 (3-0, 0-0, 2-0)
10.02 1-0 Martin Eskildsen (Eller, Little)
11.39 2-0 Matt Salhany (Frank, Hansen)
18.56 3-0 Daniel K. Hansen (Brown, Little)
52.21 4-0 Cam Brown (Salhany, D.Galbraith)
56.02 5-0 Mathieu Foget (O’Donnell, Vedel)
Udv.: SE 1×2, RMB 6×2
Skud: 34-19