Derby-sejr i en kamp med det hele

Det holdt hårdt, men efter tre tætte perioder, overtid og straffeslag vandt SønderjyskE lokalopgøret mod Esbjerg med 4-3. En dejlig sejr, som ikke blev mindre dejligt af, den kom i hus med masser af mennesker på lægterne igen.

Efter sit ishockeystop blev Kim Lykkeskov hyldet både før og under kampen på behørig vis, og sammen med familien ved sin side og den gamle holdkammerat, Michael Eskesen, kunne de og de mere end 2.600 andre se en ganske underholdende kamp med offensiv ishockey i højsædet. SønderjyskE fik en drømmestart, da Martin Eskildsen efter tre minutter med en herlig pasning fandt Matt Salhany, som scorede kampens første mål. Der gik dog ikke længe, inden gæsterne havde udlignet.

Efter 1-1-målet udbrød der stillingskrig, men i løbet af anden periode tog SønderjyskE mere og mere over. Esbjerg var dog hele tiden farlige på kontra. Godt hjulpet af et par powerplays, som sendte momentum hjemmeholdets vej. Belønningen kom da den nye back, Anton Öhman, stødte med frem. Mike Szmatula serverede pucken til Öhman, og svenskeren klappede resolut den sorte skive i mål via venstre stolpe. Öhman spillede en rigtig fin kamp. En elegant back, som også kan lave det grove arbejde. Det så man, da han dykkede ned i et skud alene med to modstandere. Tilskuerne kårede ham som Man of the Match.

I slutningen af anden periode vendte Esbjerg kampen på hovedet. Kale Kerbashian slap fri og scorede til 2-2 for gæsterne. Og stik imod spil og chancer, og vel første gang Esbjerg fik etableret et pres i løbet af anden periode, driblede en stærkt spillende Søren Nielsen sig fri og sendte gæsterne foran for første gang i kampen. Det slog dog ikke SønderjyskE ud, og hjemmeholdet kvitterede i starten af tredje periode. William Boysen, der var hurtig over et stolpeskud fra Oliver Gatz, kunne trille pucken de sidste par centimer i mål.

Med lidt over ét minut tilbage af tredje periode fik Esbjerg muligheden i powerplay, men Nicolaj Henriksen i SønderjyskE-målet holdt stand. Heller ikke i overtiden faldt der mål, og så skulle man ud i straffeslag. Her indledte Öhman med at score for SønderjyskE, og da Henriksen reddede to af Esbjerg tre forsøg, så gjorde det ikke så meget, at Shawn O’Donnell brændte sit. Szmatula var nemlig kølig og hamrede pucken op i højre målhjørne.

Længe efter kampen var der sang og glade dage på ståpladserne. Næste fest i Frøs Arena er næste fredag, hvor Aalborg Pirates kommer på besøg kl. 20.15. SønderjyskE skal onsdag dog først en tur til Rødovre.

SønderjyskE – Esbjerg 4-3 OT (1-1, 1-2, 1-0, 1-0)
03.05 1-0 Matt Salhany (Eskildsen, O’Donnell)
07.56 1-1 Valdemar Ahlberg (Grønvaldt)
32.41 2-1 Anton Öhman PP
35.01 2-2 Kale Kerbashian (Grønvaldt, Scheel)
37.51 2-3 Søren Nielsen (Grundtvig, Schultz)
41.23 3-3 William Boysen (Gatz, D.Galbraith)
65.00 4-3 Mike Szmatula STR