Dejlig SønderjyskE-sejr udløser tirsdagsbrag i Vojens

SønderjyskE holdt liv i playoff-serien mod Esbjerg Energy, da vestjyderne blev besejret 2-1 søndag aften på egen is. Charlie Combs blev matchvinder med et powerplay-mål, der banede vej til en ganske fortjent sejr. Nu venter kamp seks tirsdag kl. 20.15 i Vojens.

Bussen med SønderjyskE-spillere rullede mod Esbjerg med ryggen mod muren. Nede 1-3 i kampe var en sejr kravet, hvis sæsonen skulle forlænges. Missionen lykkedes, og det selvom der igen var sygdom i kølvandet. Nicolaj Henriksen var ligesom Daniel Kønig blevet hjemme i sygesengen, men heldigvis var Patrick Galbraith klar til at tage over i målet.

Galbraith blev dog passeret på Esbjerg første skud på mål. Det forblev dog den eneste gang den velspillende sønderjyde blev passeret i målet. Siden fulgte 28 redninger på stribe – blandt andet en gigantisk redning på Esbjergs Andreas Grundtvig i anden periode og flere solide og kølige indgreb, da værterne trykkede på til sidst. Det giver cheftræner Mario Simioni et luksusproblem på målmandsposten, inden tirsdagens kamp.

Nicolai Bryhnisveen var tilbage efter en længere sygdomsperiode, og den store nordmand var involveret i SønderjyskE’s udligning i anden periode. Han hamrede pucken mod mål, og foran kassen styrede Villiam Haag den sorte skive i netmaskerne. Haag var tæt på endnu et mål, da han senere i perioden helt fri måtte se Esbjerg-keeperen redde det hårde skud. Blot syv udvisninger blev der delt ud i dagens kamp, og to af Esbjergs fire styk kom med kort mellemrum. Derfor spillede SønderjyskE fem mod tre, og Alex Lavoie fik serveret pucken til skarpretter Combs fem minutter inde i tredje periode. Stor jubel i den lyseblå lejr – på isen, bænken og ikke mindst tilskuerrækkerne.

Gennem hele serien har SønderjyskE været ganske skarpe i powerplay. Syv overtalsmål på 24 forsøg er næsten 30 procent i succesrate og mere end godkendt. Til sammenligning har Esbjerg efter i aften kun scoret tre gange på 24 overtal eller 12,5 procent. På positiv-siden var der også en del istid til fjerdekæden, selvom spillere som Boysen, Borring og Spiro fortsat er skadet. Jonas Borring og kun 17-årige Mikkel Skov gjorde det godt i kæden med Martin Eskildsen.

Lavoie havde en gylden mulighed for at lukke opgøret, da Esbjerg havde trukket målmanden i slutminutterne, men canadieren skød på stolpen helt fri foran mål. Heldigvis fik Esbjerg ikke udlignet, og nu er der dækker op til et stort kvartfinale-brag tirsdag den 21. marts. Billetsalget starter søndag kl. 22.00. Dørene til tirsdagens kamp åbner kl. 18.45, mens sæsonkortholdere kan få adgang fra 18.30 med kampstart 20.15. Der udsendes nyhedsbrev til sponsorer mandag morgen, og VIP-billetter frigives mandag kl. 10.00.