Borring-hattrick i sejr over Herning

Efter et par udesejre viste SønderjyskE, at man også kan vinde hjemme i Frøs Arena. Gæsterne fra Herning Blue Fox blev besejret 5-3 efter en underholdende kamp og et hattrick af Mathias Borring.

Det er kun halvanden uge siden, at Mathias Borring kunne fejre sin 20. fødselsdag. Den unge forward var igen midtpunktet for en fest, da dagens kamp blev ren regulær hockeyfest, hvor SønderjyskE var foran 4-0 efter to perioder. Herning sled sig tilbage, men Borring lukkede og slukkede med en scoring i tomt mål kort før tid.

Opgøret dannede rammen om Veteran Match 2021, og SønderjyskE løb på isen i armygrønne trøjer. Det så dog ikke ud til at distrahere nogen, for SønderjyskE-spillerne fandt hinanden godt fra første faceoff. Belønningen kom, da Matt Salhany viste sublim puckkontrol ved at styre et skud fra Rasmus Lyø i mål. Der var da kun spillet lidt over seks minutter af kampen, og inden uret rundede syv minutter lå pucken igen bag Herning-målmanden. Borring slap med sin store speed afsted alene og scorede sikkert på friløberen.

I anden periode fortsatte Borring-showet. Herning-backen Oskar Drugge blev tørret med en tunnel, og så var Emil Kruse i målet også prisgivet. Kort inden anden pause blev det 4-0, da kombinationerne flød rundt om Herning-målet. Mike Little afleverede til Mike Szmatula, som inde foran mål fandt målscorer William Boysen.

Det lignede en afgørelse med 4-0, men Herning ligger sig aldrig ned. Med tre minutter tilbage af kampen reducerede Mads Christensen for tredje gang for gæsterne. Det lignede en hårfin afgørelse for høj stav, men dommerne godkendte scoringen efter videogennemsyn.

Nu blev det for alvor spændende, og med målmanden ude fik Herning sat pres på Patrick Galbraiths mål. Sønderjyderne fik arbejdet pucken ud af zonen, og den sorte skive havnede via Mathieu Foget på Borrings stav, og køligt blev den sat ind til slutresultatet.

Efter en skadesperiode ser det ud til, at Borring er ved at være i fulde omdrejninger igen.

– Ja, man skal lige i gang igen efter en pause på seks uger. Kampformen er så småt ved at være der, og det var dejligt at få gang i målscoringen, udtaler han.

Sammen med Steffen Frank har han spillet en del skift i undertal de seneste par kampe, og det gav bonus ved 3-0-målet.

– Franke sagde til mig, at han ville skubbe pucken frem, og jeg bare skulle gå på mål. Det lykkedes jo meget godt, sagde den unge forward med et smil.

SønderjyskE – Herning 5-3 (2-0, 2-0, 1-3)
06.36 1-0 Matt Salhany (Lyø, Frank)
06.56 2-0 Mathias Borring (Gatz)
32.25 3-0 Mathias Borring (Frank) SH
39.31 4-0 William Boysen (Szmatula, Little)
42.20 4-1 Mathias Bau (Malinen, Hansson)
52.46 4-2 Mathias Bau (Hansson)
56.52 4-3 Mads Christensen (Nielsen)
59.11 5-3 Mathias Borring (Foget, Little)