Borring fik hul på bylden i sejr i Frederikshavn

SønderjyskE kom søndag aften tilbage på sejrssporet i Metal Ligaen med en sikker 3-1-sejr hos Frederikshavn White Hawks. Og det med et par målscorere, som normalt ikke præger målkolonnen i kamprapporten.

U20-landsholdsspiller Jonas Borring har  længe været tæt på sin første scoring i Metal Ligaen, og i aften kom den så. Blot tre minutter inde i kampen var den unge sønderjyde hurtig over en returpuck fra Frederikshavn-målmanden. Kaptajn Mike Little stod for afslutningen, som kun blev halvklaret. Længe så det ud til, at Borrings mål blev gamewinneren, for SønderjyskE kom på både 2-0 og 3-0, inden Frederikshavn med målmanden ude fik reduceret i slutminutterne. Derfor blev sejren også ganske sikker og fortjent.

Valdemar Ahlberg stod kort før den første pause for 2-0-målet, som gav lidt arbejdsro. Alex Lavoie viste igen overblikket frem, da han i powerplay serverede pucken på bladet af Ahlberg. Det var 13. assist til Lavoie i kamp nummer 13. Det betød dog ikke uheld, da Frederikshavn havde mere end svært ved at komme tilbage i kampen. I SønderjyskE-målet var Patrick Galbraith igen ganske velspillende. Det var femte kamp i træk, at Galbraith vogtede målet med en sejr til følge og en redningsprocent på den gode side af 90.

Grundet skader og sygdom manglede en del spillere i dagens holdopstilling, men det kendetegner et tophold, at så tager andre bare over. Andreas Holzmann fik en assist i tirsdagens udekamp hos Rungsted, og i aften kom han også på måltavlen med sæsonens første mål. Backen sendte sent i anden periode et skud afsted fra blueline, og den sorte skive sejlede ind bag Kevin Frydkjær i hjemmeholdets mål. Og der kunne også godt være kommet et mål til gæsterne i tredje periode. Martin Eskildsen måtte se sit skud ramme den forkerte side af overliggeren.

Dermed tre point med i bussen, og en dejlig tur hjem for de 20-30 supportere, der tog turen nordpå. Fredag venter en udekamp i Rødovre, og søndag 11. december kl. 15.30 spiller SønderjyskE hjemme mod formstærke Rungsted Seier Capital, som i dag hentede endnu en sejr.

Frederikshavn- SønderjyskE 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)
03.00 0-1 Jonas Borring (Little)
18.57 0-2 Valdemar Ahlberg (Lavoie, Combs) PP
36.59 0-3 Andreas Holzmann (Desjardins)
58.53 1-3 Jonas Jakobsen (J.Jensen, Trkulja)
Udv.: FWH 4×2, SE 2×2
Skud: 25-22