én landsdel
ét sammenhold

Annonce

Amagerkaneren Vilykke udlever sin drøm

Annonce

Tobias Gjedved Vilykke skrev tidligere på året under på en to-årig kontrakt med SønderjyskE. Den talentfulde målmand trives i Vojens, hvor hans målmandstræner kommer med rosende ord.

17-årige Tobias Vilykke stammer fra Amager, og han startede med at spille ishockey i den lokale klub på øen.

– Jeg startede som fem-årig med at spille hockey i Amar Jets. De første par år spillede jeg ude på banen. Da jeg så blev U15-spiller lukkede vores hold desværre, da vi ikke var spillere nok, og så tog jeg og flere andre holdkammerater til Hvidovre, forklarer Tobias Villykke.

I Hvidovre blev han holdkammerat med Mikkel Skov. De to har fulgt hinanden tæt siden. Begge kom de til Vojens Ishockey Klub i 2021, og de var sidste sæson begge med på U18-landsholdet. Begge har nu også kontrakt med SønderjyskE.

– Jeg ville gerne prøve noget nyt, og så var det tillokkende at tage på efterskole i Vojens, hvor man kunne spille ishockey. Mikkel tog også med, og i dag bor vi sammen i en lejlighed lige ved siden af Frøs Arena. Det er optimalt i forhold til hverdagen og de mange træningstimer, forklarer Tobias Vilykke.

Det første år i Vojens spillede amagerkaneren på U17-holdet, mens det sidste sæson blev til kampe i U20-ligaen på Talentholdet, der er rugekassen for SønderjyskE. En håndfuld kampe for SønderjyskE i Metal Ligaen som backup for enten Patrick Galbraith eller Nicolaj Henriksen blev det også til, når en af de to sad over.

– Jeg havde en god tid i Hvidovre, men her har jeg haft mulighed for at træne meget mere. Det har udviklet mig meget og er også grunden til jeg står med en kontrakt i dag. Jeg er gået fra træne tre-fire gange om ugen til vel dobbelt så meget, da jeg her også har morgentræning og et meget professionelt setup. Kampene jeg har været med på bænken hos SønderjyskE har kun giver endnu mere blod på tanden, udtaler Tobias Vilykke.

Selv på den tekniske skole i Haderslev var Vilykke og Skov i starten klassekammerater. Vilykke er snart færdig med grundforløbet og skal så ud og søge en læreplads som tømrer. Hos SønderjyskE er han også lærlingen, mens Henriksen og Galbraith er læremestrene.

– Jeg er med 183 cm ikke den største målmand og skal mere leve på min hurtighed. Og så skal jeg bare ind og bygge på både fysisk og ishockeymæssigt, hvor jeg har nogle meget dygtige målmænd at læne mig op ad, siger Tobias Vilykke.

En person der har været vigtigt for Vilykkes udvikling er Mads Tolstrup Højgaard, som er målmandstræner i Vojens Ishockey Klub. Han beskriver den unge keeper som en mand for fremtiden.

– Tobias kom til VIK med et stort potentiale og med en tilgang og vilje til hele tiden at blive bedre. Han har gennemgået en rigtig flot udvikling. Efter den første sæson blev han kåret til U17-finalernes bedste målmand, og i den netop overståede sæson i U20-talentligaen har han spillet sig ind i top tre, forklarer Mads Tolstrup Højgaard.

Han fremhæver, at Vilykke er del af en meget stærk årgang i målet. Kristers Steinbergs har allerede snust lidt til A-landsholdet, og Hernings Valdemar Andersen, der er bror til NHL-stjernen Frederik Andersen, var holdkammeraterne på U18-landsholdet.

– Han faldt hurtig til her i Vojens. En ydmyg målmand, som er meget adræt og positionerer sig godt, og så udstråler han viljen til hele tiden at lære. Med SønderjyskE-aftalen kan han nu i ro udvikle sig videre i lære hos Galbraith og Nico, som også kan se det store potentiale i ham, udtaler Mads Tolstrup Højgaard.

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Fredag D. 26. April 19:00
  KIF
  Kolding IF
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Torsdag D. 18. April
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  0
  :
  0
  Vendsyssel FF
  VEN

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke