Sikker sejr på Vedel og Lunds aften

SønderjyskE skøjtede den femte sejr i træk i hus, da Herlev Eagles blev besejret 4-1 i Frøs Arena De omtrent 2400 tilskuere fik en underholdende kamp, som SønderjyskE dominerede. Yannick Vedel fik hul på bylden med to mål på en aften, hvor Mads Lund blev hyldet.

Der skulle gå over en periode, inden der kom gang i målscoringen, men efterfølgende var der aldrig tvivl om udfaldet. SønderjyskE koblede et greb om kampen i takt med opgøret skred frem, og da Herlev skulle forsøge at gøre kampen spændende, kontrollerede SønderjyskE i stedet opgøret så meget, at skudstatistikken i tredje periode lød på hele 13-3 i de lyseblås favør.

Inden og undervejs i kampen blev Mads Lund hyldet for sin flotte karriere i SønderjyskE. Inde på isen stjal Vedel fokus. Efter en skadesplaget start på sæsonen er Vedel ved at komme i omdrejninger, og i aftenens kamp havde han seks skud mål, og to af dem endte med at udløse scoringer. De to første mål denne sæson for Vedel, som vel at mærke scorede 20 ligamål sidste sæson.

Vedels første scoring kom et minut inde i anden periode, hvor Cam Brown fornemt serverede pucken til Vedel. Kort efter blev det også 2-0, da Rasmus Lyø nærmest trampede sig igennem Herlev-forsvaret og fik mast pucken i mål. Herlev fik godt nok reduceret bag Patrick Galbraith, som assisterede på Lyøs mål. Brown sørgede for 3-1 inden anden pause. Salhany lagde flot op til scoringen og med aftenens to point har han nu lavet otte point i løbet af stimen på fem sejre. Kædemakkerne Brown og Steffen Frank er begge på ni point i samme periode.

Vedels kæde med Mads Eller og Martin Eskildsen tilspillede sig også en del chancer, men der skulle et powerplay til, inden opgørets sidste mål faldt. Flot førstegangs pasning fra Eller tilbage til Vedel, og så klappede den bomstærke forward sikkert pucken ind under overliggeren. Og havde det ikke været for en velspillende Christian Elmose i Herlev-målet, så kunne sejren godt have været større. Skudstatistikken sluttede på 40-13 til de lyseblå.

– Det var rart endelig at få hul på bylden. Mine kædekammerater er flinke ved mig og giver mig vel otte-ni målchancer, men jeg må fokusere på, at de to gik ind. Sådan som vi spiller nu kravler vi tættere på toppen af tabellen, men det gælder fortsat om at tage én kamp ad gangen, siger Vedel.

SønderjyskE har på tredjepladsen nu 48 point og dermed blot tre point op til Herning Blue Fox på førstepladsen. Netop Herning er modstanderen torsdag 16. december kl. 18.00 i Frøs Arena. Inden da skal SønderjyskE på tirsdag dog først spille ude mod Rungsted Seier Capital.

SønderjyskE – Herlev 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
21.03 1-0 Yannick Vedel (Brown, Hansen)
25.18 2-0 Rasmus Lyø (Salhany, Galbraith)
28.55 2-1 Jake Horton (Lapenkov, Jonsson)
38.29 3-1 Cam Brown (Salhany, Frank)
57.43 4-1 Yannick Vedel (Eller, Jensen) PP
Udv.: SE 3×2, HE 6×2 + 1×10
Skud: 40-13