Velfortjent sejr – så er der matchbold

SønderjyskE forsvarede endnu en gang hjemmebanen, og med 4-1 over Odense Bulldogs hjemme i Frøs Arena fører sønderjyderne nu 3-2 i kampe. Tirsdag aften kan SønderjyskE booke plads i semifinalerne.

Efter dagens resultater i slutspillet er Aalborg Pirates (nummer 1 i grundspillet), Esbjerg Energy (5) og Rungsted Seier Capital (6) klar til semifinalerne. Det betyder også, at SønderjyskE spiller fredag den 25. marts hjemme i Frøs Arena. Enten er det den syvende og afgørende kamp mod Odense, eller er det første semifinale mod Esbjerg.

Dagens sejr var aldeles fortjent. Fra kampens start blev Odense sat under pres, men vi skulle helt hen i starten af tredje periode før SønderjyskE for alvor trak fra på måltavlen.

Tilskuerne fik et enkelt mål at juble over i første periode. Rasmus Lyø og Brendan Harms arbejdede hårdt bag Odense-målet, og Harms fik pucken serveret til Mike Szmatula, der fra mit i ”slottet” hamrede den flot op i venstre målhjørne. For tredje kamp i træk scorede Szmatula dermed kampens første mål. Målet faldt i powerplay. Desværre var SønderjyskE ikke effektive i overtalsspillet resten af opgøret, hvor der var muligheder nok, da Odense-spillerne trak en del udvisninger. Mange af dem fordi de bare halsede bagefter.

I anden periode gik SønderjyskE en anelse ned i tempo, men de lyseblå var stadig i fuld kontrol over kampen, men den smalle føring var ved at blive sat over styr, da gæsterne fik deres første powerplay. Der var da spillet over 36 minutter, og blot ni redninger havde Patrick Galbraith på dette tidspunkt. Heldigvis blev situationen overlevet, og det vigtige 2-0-mål kom i det 43. minut. På en kontra lige efter ishockeyens A-B-C fandt Matt Salhany langs banden Cam Brown, som serverede pucken til en fremstormende Anton Öhman. Den svenske back fintede Odense-keeperen og lagde pucken iskoldt i mål. Det blev også 3-0, da Brendan Harms kom fri til skud.

Med over ni minutter tilbage af kampen storsatsede Odense-lejren ved at tage Samu Perhonen ud af målet. Odense havde da spillet over 180 minutter uden at score et mål i spil fem mod fem. Det gav ikke bonus i første omgang, men da SønderjyskE fik en udvisning kom Odense på måltavlen i powerplay. Perhunen blev taget ud igen, men Szmatula kunne efter godt forarbejde af Mathieu Foget score i det tomme mål, og dermed er amerikaneren oppe på fire fuldtræffere i slutspillet.

Der er kampstart kl. 18.00 på tirsdag i Odense.

SønderjyskE – Odense 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
18.30 1-0 Mike Szmatula (Harms, Lyø) PP
42.21 2-0 Anton Öhman (Brown, Salhany)
46.30 3-0 Brendan Harms (Eller, Rauter)
56.40 3-1 Topi Piipponen (Cip, Auk) PP
58:25 4-1 Mike Szmatula (Foget)
Game misc.: Philip Rafnsson, OB
Udv.: SE 5×2, OB 10×2 + 1×5 + 1×10 (Hardarson)