Uheldigt nederlag i tæt topkamp

SønderjyskE spillede en tæt topkamp mod Herning Blue Fox tirsdag aften. De midtjyske værter var en tand skarpere og vandt 3-2.

Længe var det en meget jævnbyrdig affære, men marginalerne tippede til sidst Hernings vej i en intens kamp. Der skulle dog et powerplay til, inden Hernings sejrsmål blev scoret med under ni minutter tilbage.

SønderjyskE leverede en rigtig god første periode og spillede gennemgående en ganske fin udekamp. Hjemmeholdet lavede det første mål, men det slog ikke de lyseblå gæster ud. Smart spillede førstekæden kispus med hjemmeholdet. Og med en god aflevering fandt Cam Brown en fremstormende Matt Salhany, som udlignede i det niende minut.

Dermed 1-1 efter første periode, som SønderjyskE sluttede uden Yannick Vedel. Han blev ramt af en puck og måtte udgå. I anden periode kom hjemmeholdet igen foran, da en puck uheldigt ramte en SønderjyskE-skøjte og gik i mål bag en chanceløs Nicolaj Henriksen. Der skulle dog ikke gå længe, inden 2-2-målet kom på tavlen. Oliver Gatz var tilbage i truppen, og han lagde en puck ud af zonen. Den opfangede en snu Mathieu Foget og svirpede pucken op i målhjørnet.

I tredje periode havde Herning blot fire skud mod mål, og SønderjyskE endte med at vinde skudstatistikken 31-23. Det var en ringe trøst, men fortæller også billedet om en kamp, som kunne være gået begge veje.

Med nederlaget trak Herning fra i toppen. Afstanden er nu seks point op til førstepladsen. Allerede fredag kl. 18.00 gælder det kampen hjemme i Frøs Arena mod Rungsted Seier Capital. Der er masse af billetter til den kamp, da alle restriktioner nu er ophævret.

Herning – SønderjyskE 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
06.48 1-0 Petter Hansson (Drugge, Malinen)
08.37 1-1 Matt Salhanhy (Brown, Frank)
23.15 2-1 Mads Christensen (Malinen, Hansson)
25.45 2-2 Mathieu Foget (Gatz, Hansen)
51.02 3-2 Miska Humaloja (M.Jensen, Drugge)
Udv.: HBF 4×2, SE 4×2
Skud: 23-31