Søg

SønderjyskE slog tilbage

Jesper Klitgaard, 12. marts 2019, kl. 21:41

Steffen Frank var tilbage i startopstillingen, og han leverede ligesom resten af truppen en mandfolkeindsats, da SønderjyskE her til aften reducerede Rødovres føring til 2-1 i serien. Det var et fokuseret og sultent hjemmehold, der viste vejen via hård fight.
Tacklingerne sad tungt fra hjemmeholdet fra start, og det var tydeligt at SønderjyskE var sultne og spillede med den desperation og intensitet, som var krævet forud for kampen. Der var også godt med larm fra de mange tilskuere, og den blev ikke mindre efter et par domme der ikke faldt ud til fordel for mennesker med lyseblåt blod i årerne.

SønderjyskE fik sig kæmpet ud af undertalssituationerne, og fortsatte det tunge pres mod gæsternes mål. Tempoet var højt og der blev spillet med stor sikkerhed. Gang på gang måtte gæsterne koncentrere sig om defensiven, men til sidst kunne den heller ikke holde til det massive pres.
T.J.Moore var først over en retur der lå foran mål, og med et hårdt skud kunne han sende skiven imellem benene på Stefan Ridderwall til stor jubel for holdkammeraterne, og til endnu større jubel for de mange tilskuere i Frøs Arena.

Målet gav ikke en nedgang i tempo, og det var begge holds fortjeneste, at første periode blev spillet i et hæsblæsende tempo. Gæsterne var også på besøg i den offensive zone, men Patrick Galbraith tog sig godt af de farlige situationer der opstod på den baggrund.

Ingen nåde hos hjemmeholdet
Det var et tydeligt tilfreds hjemmepublikum, der bød SønderjyskE tilbage på isen til den midterste periode, og den gestus blev belønnet kort efter. Frederik Bjerrum slap igennem i venstre side, fandt med en blød pasning Gabriel Desjardins, der istedet for den forventede afslutning fandt en hel fri T.J Moore foran mål, og han skulle blot sende pucken i det tomme mål.

Unægteligt lidt af en hård start på perioden for gæsterne, men knap var jubelen fra målet forstummet, før gæsterne udnyttede et lidt passiv sønderjysk forsvar til at reducere til 2-1, og nerven var helt tilbage i opgøret.

Det var flot og intenst ishockey der blev spillet perioden igennem, og det var med et hjemmehold der var i teten. Flere gange lå pucken og dansede foran gæsternes mål, og der blev kæmpet forbilledet om at være den første til at nå en af de løse pucke.
Det nåede Phillip Marinaccio lidt over midtvejs i perioden, og han kunne sikkert sende pucken i nettet til øredøvende jubel i Frøs Arena.

Det var ikke nok for et sprudlende hjemmehold, og Martin Eskildsen ville også gerne være med til at få taget til at lette. Han slap afsted i højre side, og ventede i første omgang med at sende et skud afsted, og det lignede et kort sekund at chancen var forspildt. Sådan troede Stefan Ridderwall det måske, for da Eskildsen sendte et skud afsted, der ikke går over i historien for at være det hårdest skud, trillede pucken imellem benene på svenskeren og 4-1 til hjemmeholdet.

Det fik vreden og frustrationerne til at flyde over hos tyrene, og en gemen hævnaktion fra Julius Nyquist fik nævernen til at få frit spil, og straffeboksene hos begge mandskaber fik besøg af flere spillere på samme tid. Utroligt nok endte den misære med at Julius Nyquist frit frit lejde, Mario Simioni og Steffen Frank kunne holde tidligt fyraften og SønderjyskE spillede i undertal!

Spændingen tilbage 
Det overtal udnyttede Rødovre til at reducere til 4-2 i starten af 3. periode, og dermed var nerven så sandelig tilbage. Gæsterne lugtede blod og SønderjyskE brugte et par minutter til at koncentrere sig mere om defensiven end at kreere chancer i den anden ende.

Det blev bedre som perioden skred frem og Daniel Madsen havde luret Martin Eskildsen kunsten efter, og overlistede Stefan Ridderwall med et skud, der lige nøjagtig sneg sig gennem skinnerne på målmanden. Han blev dog skærmet i momentet af Mathias Borring-Hansen, og kæden med de to, flankeret af Anders Biel gjorde igen i aften en fremragende figur.

Det var tydeligt at der her til afsted stod meget på spil, og at der efterhånden er opbygget en del småskærmydsler spillerne imellem. Flere gange kunne man opleve at der var samtaler mellem kamphanerne, som på ingen måder tåler at blive refereret heri, godt krydret med skubberi og småslag med stavene.

Det var også tydeligt at begge mandskaber var enige om at kampen var så godt som afgjort, og det polerede spil blev afløst af lidt småspil og lidt halvtilfældige situationer opstået rundt omkring på banen. Nu venter der så et opgør på fredag, hvor intensiteten må forventes at få endnu et nyk opad. SønderjyskE er igen med i serien, men det sås igen i aften, at der skal en koncentreret indsats krydret med vildskab til for ikke at Rødovre igen skal øge føringen.

 

Kampen i tal: SønderjyskE – Rødovre  5-2 (1-0,3-1,1-1)
13:26  1-0  T.J.Moore (Prapavessis, Bjerrum)
20:43  2-0  T.J.Moore (Desjardins, Bjerrum
21:16  2-1  Mads Eller
32:05  3-1 Phillip Marinaccio (Pelley)
35:48  4-1 Martin Eskildsen (Frank, Førster)
41:40  4-2 Steffen Klarskov (pp)
45:33  5-2 Daniel Madsen (Silfver, Borring-Hansen)

Udvisninger:
SønderjyskE: 9 x 2 + 1 x 5 (Frank)
Rødovre: 9 x 2

Game Misconduct: Steffen Frank & Mario Simioni, SønderjyskE

 

Tilskuere:  3996  i Frøs Arena

Foto: A.Stollig


Del på de sociale medier:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus