Søg

SønderjyskE skal spille med om medaljer

Jesper Klitgaard, 19. marts 2019, kl. 21:25

Fire sejre i træk sikrede her til aften SønderjyskE adgang til de kommende semifinaler. Efter en tæt affære denne aften, kunne Mario Simionis tropper med en smal sejr på 1-0, afgøre serien. Men det var ikke uden kamp. Semifinalerne starter enten fredag eller tirsdag næste uge.

Det var forventet at hjemmeholdet ville spille med desperation og den karakteristiske vilje, som i årevis har kendetegnet klubben fra vestegnen. Det var dog to-måls skytten fra den seneste kamp, Martin Eskildsen, som testede den tilbagevendte keeper Stefan Ridderwall tidligt i opgøret, og der skulle gå godt fem minutter før hjemmeholdet fik sendt den første puck imod Patrick Galbraith.

Generelt var det SønderjyskE, som dominerede de første tyve minutter, hvor de fleste skud blev sendt mod hjemmeholdets mål, og hvor SønderjyskE pressede hjemmeholdet højt på banen. Sådan et pres kan medføre fejl, og det var sådan at kampens første mål opstod. En fejlpasning af hjemmeholdet blev opsnappet , og SønderjyskE broderede sig igennem de efterhånden hårdt prøvede tyre. Til sidst havnede pucken ved Steffen Frank, og den lange angriber, der virkelig har gjort en forskel siden han trådte ind i serien, satte pucken ind i nettet.

Hjemmeholdet fik sig dog kæmpet godt tilbage i perioden, og fik sig også kæmpet frem til et par store chancer. De måtte dog give fortabt over for den velspillende Galbraith, og derfor kunne de lyseblå gå til første pause med en 1-0 føring i bagagen.

Anden periode blev indledningsvis en ganske lige affære, hvor der var ganske få skud på mål, og hvor meget af spillet foregik i midtzonen. Et par udvisninger til begge mandskaber, satte gang i skud-statistikken, hvor begge mandskaber havde gode muligheder. Både T.J.Moore og Phil Marinaccio kunne have øget føringen, men måtte se deres forsøg blive pareret af den svenske keeper, og samme skæbne overgik David Suvanto og Steffen Klarskov, da de uden tvivl gerne ville få hjemmepublikumet til at bryde ud i jubel.
Det lykkedes dog ikke, men selvom anden periode endte uden scoringer, efterlod det et indtryk af et hjemmehold der ingenlunde var slået, og som havde haft et lille overtag perioden igennem.

Det billede fortsatte et stykke ind i sidste periode, hvor hjemmeholdet forsøgte at fremtvinge den livreddende udligning, og det hjalp ikke at SønderjyskE flere gange måtte spille med en mand i undertal, Flere af disse udvisninger kom efter at hjemmeholdet lige var et skridt hurtigere en SønderjyskE, der fornuftigt nok koncentrede sig om at spille en fornuftig defensiv.

Den holdt hele vejen hjem, og serien sluttede omtrent som den startede, nemlig med en smal 1-0 sejr til udeholdet. Denne gang havde den dog vital betydning, da sejren gav SønderjyskE adgang til semifinalen, og skal dermed spille med om medaljer.
Rødovre har givet SønderjyskE kamp til stregen og var en yderst værdig modstander. Vestegnens drenge har vist stor vilje og ihærdighed, hvilket gav en hård og seværdig serie. SønderjyskE siger tak til Rødovre for en god serie, og ser frem til at møde tyrene igen i næste sæson.

SønderjyskE starter semifinalerne med hjemmebane i kamp 1, og den kamp spilles tirsdag den 26. marts. Kamp 3 spilles også hjemme i Frøs Arena søndag den 31. marts. Billetsalget til kamp 1 og 3 starter i morgen, onsdag, kl. 12.00 via https://billetto.dk/users/sonderjyske-ishockey.

Vores modstander findes først fredag aften, når serien mellem Frederikshavn og Esbjerg afsluttes i kamp 7. Efter kampen kan Rungsted Seier Capital som vinder af grundspillet vælge enten Frederikshavn/Esbjerg eller Aalborg. SønderjyskE får det hold, som Rungsted ikke vælger.

Kampen i tal: Rødovre Mighty Bulls – SønderjyskE 0-1 ( 0-1,0-0,0-0)
08:05  0-1 Steffen Frank (Eskildsen, Førster)

Udvisninger:
Rødovre Mighty Bulls: 4 x 2
SønderjyskE:  6 x 2

Tilskuere: 1692 i Rødovre Centrum Arena

SønderjyskE vinder serien 4-2 og er klar til semifinalen


Del på de sociale medier:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus