SønderjyskE sejrer sig op på andenpladsen

SønderjyskE kravlede fredag aften op på andenpladsen i Metal Ligaen. Hos Rødovre Mighty Bulls blev det til en sikker sejr på 5-1.

Med en solid indsats sejrede SønderjyskE over bundproppen. SønderjyskE sad på det meste, og sejren var aldrig i fare. Og så fungerede både over- og undertal ganske fint.

SønderjyskE fik en god start på kampen. For anden kamp i træk kom Mads Eller på måltavlen, da han på sin gamle hjemmebane stod for 1-0-målet. Det var i det fjerde minut, og resten af perioden var der skydetelt i Rødovres ende. Skudstatistikken efter første periode sagde vanvittige 20-2 til SønderjyskE. Det var derfor også helt fortjent, at Anton Öhman kort før den første pause havde gjort det til 2-0.

I anden periode kom Rødovre meget bedre med, og der blev længere mellem de fine takter fra SønderjyskE. Perioden forløb uden mål. Midt i tredje periode begyndte målene så at vælte ind. Oliver Gatz fik scoret efter godt forarbejde af Cam Brown, og kort efter fik Rødovre reduceret. Det rystede dog ikke SønderjyskE, som straks slog tilbage.

Powerplayet har haltet på det seneste, men 4-1-målet af SønderjyskE var eminent. Efter nogle hurtige kombinationer stod Matt Salhany helt fri og klappede pucken ind. Og så fik Brendan Harms lov til at lukke og slukke, da han scorede på sin gamle hjemmebane. Dermed har Harms scorede tre mål i fem kampe for SønderjyskE. Nicolaj Henriksen var tilbage i SønderjyskE-målet og endte kampen med 19 redninger og en redningsprocent på fine 95.

Søndag er der dømt ishockeyfest i Frøs Arena, hvor Frederikshavn White Hawks kommer på besøg. En direkte konkurrent til topplaceringerne – en såkaldt sekspoint-kamp. Og det bliver i en fyldt arena, da der kun er billetter til Frederikshavn-tilhængere tilbage. Kan du ikke få brugt dine billetter, så giv dem videre til en anden. Dørene åbner 16.00, og der er kampstart 17.15.

Rødovre – SønderjyskE 1-5 (0-2, 0-0, 1-3)
03:31 0-1 Mads Eller (Frank)
18:58 0-2 Anton Öhman (Szmatula, Frank)
47:55 0-3 Oliver Gatz (Brown, Harms)
49:05 1-3 Brady Vail
51:18 1-4 Matt Salhany (Eller, Foget) PP
55:56 1-5 Brendan Harms (Gatz, D.Galbraith)
Udv.: RMB 3×2, SE 4×2