SønderjyskE katapulterede sig op på andenpladsen

SønderjyskE leverede en vild vending, da 0-2 blev vekslet til en 3-2-sejr over Herning Blue Fox tirsdag aften i Frøs Arena. Dermed slutter SønderjyskE på andenpladsen i grundspillet og tager imod Odense Bulldogs på fredag i playoff.

Kravet til en andenplads var en sejr i ordinær spilletid mod de direkte rivaler fra Herning, og det så mere end svært ud efter fire minutter. Da førte gæsterne allerede med to mål. Nærmest ud af ingenting kom det første mål, da pucken via en SønderjyskE-spiller snød Patrick Galbraith i målet. Der var kun spillet 39 sekunder, og kort efter slog gæsterne til i et veludført powerplay.

I løbet af anden periode fik SønderjyskE arbejdet sig inden i kampen, og da SønderjyskE første gang kom i overtal kom reduceringen. Præcis midtvejs i kampen scorede Brendan Harms tæt under mål på en returpuck. Momentum skiftede nu for alvor til SønderjyskE, og resten af kampen kom Herning ikke frem til meget foran Galbraiths mål. I det 48. minut kom udligningen til 2-2. Mathieu Foget vandt sin faceoff, og pucken havnede hos Yannick Vedel, der tæmmede den med skøjten som en anden Messi. I samme sekvens flugtede han pucken med staven videre i mål. Dommerne kiggede video, som tydeligt viste Vedel havde staven sidst på, og dermed blev målet helt korrekt godkendt.

Der manglede dog endnu et mål, og da SønderjyskE kom i powerplay med lidt over fire minutter tilbage var det alt eller intet, da 2-2 og overtid ikke var nok til at overhale Herning. Netop som Galbraith var skøjtet ud af målet fik Rasmus Lyø ladet kanonen, og den store back hamrede pucken i kassen. Dermed 100 procent udnyttelse af de to powerplays. Stor jubel i Frøs Arena, og formentlig også hos kassereren i Odense Bulldogs.

I slutspillet møder SønderjyskE nemlig lokalrivalerne fra Odense, og allerede fredag 11. marts kl. 19.00 spilles den første kvartfinalekamp i Frøs Arena. Der spilles som vanligt bedst af syv kampe, og fire sejre udløser en plads i DM-semifinalerne. Det kan kun blive en fantastisk serie med masser af liv på lægterne. Billetsalget starter torsdag kl. 12.00.

Efter fredagens kamp er der i øvrigt hockeyfest med bierfest-tema i loungen med meget flotte præmier på gratis lodder, der uddeles til alle fremmødte. Der spilles selvfølgelig bierfest-musik af dj’en, og både de dugfriske Final4-trøjer og de lyseblå CHL-trøjer bliver bortauktioneret.