Søg

Simioni: Vi vil være et hold med passion

Jacob Ravn, 14. september 2018, kl. 6:00

SønderjyskE-træner Mario Simioni lover ingen mirakler, men han vil genopbygge holdet i Vojens med passion, lederskab og seværdigt ishockey.

LIGASTART: Sommeren er forbi, og det er igen blevet tid til ligaishockey.

Fredag aften starter Metal Ligaen, og for SønderjyskE’s vedkommende bliver det med tilbagevendte Mario Simioni i spidsen.

Træningsresultaterne har været lovende, og de nye spillere har vist sig godt frem.

– Det lader til, at vi har rekrutteret godt. Vi har fundet nogle spændende folk, der både er gode mennesker og ishockeyspillere, siger Simioni, der især glæder sig over, at flere spillere har vist gode lederegenskaber.

– Vi er inde i en proces, hvor vi skal genopbygge holdet, og så handler meget også om omgivelserne, og at unge spillere bliver hjulpet på vej. Det virker til, at flere har det lederskab, der kræves, vurderer SønderjyskE-træneren.

Mario Simioni pointerer, at tingene skal genopbygges, og at det vil tage tid at bygge et nyt storhold op, men han vil som altid gå ind til kampene med én ting for øje: Sejren.

– Det handler om at vinde. Jeg går ind til kampene – lige som spillerne og medhjælperne omkring holdet – for at vinde og arbejde hårdt i 60 minutter. Jeg vil vinde alle kampe, og så går jeg ikke op i, om det hedder top seks eller top et-eller-andet. Vi skal gøre vores bedste for at slutte så højt som muligt. Og hvis vi vinder alle kampene, ligger vi også forrest, siger Simioni med et smil.

Fire skarpe kæder

Vejen til sejre skal blandt andet ske ved at holde fire kæder skarpe.

– Nu har SønderjyskE haft nogle sæsoner, hvor resultaterne ikke været, som man havde forventet. Nu har folk måske også indset, at man ikke bare skal trække SønderjyskE-trøjen på, og så kommer du automatisk i top fire. Nogle af de spillere, som har spillet i fjerdekæden i flere af sæsonerne, bliver nødt til at steppe op nu, og der kommer spillere bagfra – som Mikkel Jensen og Anders Biel – der ligger et godt tryk på dem, der har haft flere år til at vise sig frem. De unge ligger på lur for at snuppe en af pladserne, siger Simioni.

Mere mod med pucken

Spillemæssigt kommer der også til at blæse nye vinde.

– Vi kommer til at spille mere aggressivt. Holdet har været vant til at skyde pucken hurtigt væk og været alt for afventende. Men dét er ikke Mario Simioni-hockey. Vi vil have pucken, og vi skal turde spille med den, og det har vi arbejdet meget med til træning. Forsvaret skal spille pucken op og ikke bare skyde den væk. Vi skal lære at flytte pucken frem ad sammen. Der har næsten været en frygt for at have pucken, men hvis du vil have et godt hold, skal du også have en god puckbesiddelse, mener Simioni.

– Det bliver hurtigt og aggressivt hockey, og så skal vi holde alle fire kæder skarpe. Vi skal spille spændende ishockey og udvise passion. På den måde skal vi også få atmosfæren og folk tilbage i arenaen. Hvis du er rigtig fan, vil du se et hold med passion, og vi vil være et hold med passion, fastslår SønderjyskE-træneren.

SønderjyskE indleder ligaen med en udekamp i Rødovre fredag aften. Første hjemmekamp i Frøs Arena er tirsdag den 18. september klokken 19.00 mod mestrene fra Aalborg Pirates.


Del på de sociale medier:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus