Sejr over ligaens nummer 1 på Rauters aften

SønderjyskE hentede den anden sejr på 24 timer, da ligaens nummer ét, Aalborg Pirates, blev besejret med 3-2 i Frøs Arena. Alex Rauter kom på tavlen med sine to første SønderjyskE-mål.

I en underholdende kamp trak SønderjyskE det længste strå. Undervejs førte SønderjyskE 3-0, og Aalborg fik først reduceret føringen til et enkelt mål med ét minut tilbage af kampen.

Fra kampens start bølgede angrebene ned mod Aalborg-målet, og SønderjyskE var flere gange alene igennem. Mathias Borring havde et par gode muligheder, mens Mikkel Jensen også var alene med George Sørensen.

Aalborg fik kampens første powerplay efter seks minutter, men SønderjyskE forsvarede sig godt, og Alex Rauter kom direkte ud af udvisningsboksen og fik pucken serveret af Mike Szmatula. På friløberen scorede Rauter sikkert sit første mål for SønderjyskE. Stillingen var dermed 1-0 efter første periode.

Steffen Frank scorede for anden gang på to dage, da han slap igennem og køligt lagde pucken bagom George Sørensen. Stor jubel i Frøs Arena, og der gik ikke længe, inden tilskuerne fik endnu et mål af juble over. På endnu en farlig kontra slap SønderjyskE afsted tre mod én, og pucken havnede til sidst hos Rauter, der via stolpen og en sprællende Sørensen fik listet pucken over stregen.

Aalborg-backen Victor Panelin-Borg var med i meget i anden periode. Han nåede både at score et mål og tage sig en boksekamp med Brendan Harms, da en større batalje brød ud foran Aalborg-målet kort før anden pause.

I tredje periode forsøgte Aalborg at komme tilbage i kampen, men Patrick Galbraith og resten af holdet forsvarede sig godt. Og samtidig var der gode muligheder den anden vej. Harms spillede Cam Brown fri til en stor chance, men afgørelsen lod vente på sig. Og spændende blev det til sidst, da Aalborg tog målmanden ud og reducerede med 72 sekunder på uret. Tættere på en uligning kom gæsterne heldigvis ikke.

En dejlig og ikke mindst vigtig sejr, der konsoliderede SønderjyskE’s andenplads med blot to kampe tilbage. Lørdag går turen til udekampen hos Rungsted Seier Capital, og tirsdag 8. marts kl. 19.00 kommer Herning Blue Fox på besøg i sidste runde af grundspillet. Slutspillet starter hjemme fredag 11. marts.

SønderjyskE – Aalborg Pirates 3-2 (1-0 2-1 0-1)
08:26 1-0 Alex Rauter (Szmatula, Harms)
25:17 2-0 Steffen Frank (Eskildsen, P.Galbraith)
29:33 3-0 Alex Rauter (Brown,  Eskildsen)
34:56 3-1 Victor Panelin-Borg (Mi.Højbjerg, Spelling)
58:47 3-2 Mikkel Højbjerg (Skinnars, Ladehoff)
Udv.: SE 5×2, AP 4×2
Skud: 20-32