Playoff-åbning med tjubang og en lyseblå sejr

SønderjyskE tog det første stik i DM-kvartfinalen mod Odense Bulldogs. Hjemme i Frøs Arena kom en hårdt tilkæmpet sejr på 4-3 i hus. Matt Salhany og Rasmus Lyø blev dobbelte målscorere.

Der var smæk for skillingen i dobbelt forstand i aftenens kamp. Der blev tacklet, så banderne gyngede, og undervejs blev der også delt håndmadder ud med rund hånd. SønderjyskE scorede midtvejs i kampen til 4-1, men gæsterne slog tilbage med to hurtige reduceringer, og derfor blev kampens spændende indtil sidste sekund. En fortjent sejr, men Odense havde også stor ære af kampen.

Mål var der også nok af. I kampens sjette minut scorede både gæsterne og SønderjyskE. Inden da havde Cam Brown en friløber, og her stødte han sammen med Odenses målmand. Det takserede dommerne til en udvisning til Brown, og på det følgende powerplay spillede Odense sig smart igennem til åbningsmålet. Heldigvis fik Matt Salhany i næste skift allerede udlignet til 1-1.

Og så tog Rasmus Lyø over. Den store back, der nåede op på ti scoringer i grundspillet, kan også finde vej til netmaskerne i slutspillet. Først hamrede han pucken helt op i målhjørnet i et powerplay til 2-1, og kort efter moste han pucken over stregen efter godt forarbejde af Brown. På målet var der også karrierens første assist til Jonas Borring, der måtte se storebror Mathias Borring sidde udenfor i stil med Andreas Holzmann, William Boysen og Nicolaj Henriksen.

I anden periode mistede SønderjyskE lidt grebet om kampen, men Salhany fik alligevel scoret igen. Med 4-1-målet kunne det ligne en afgørelse, men Odense gav ikke op, og måske tog SønderjyskE også lidt for let på det. I al fald slog Odense til på kort tid med to mål.

Salhany var i tredje periode tæt på det et muligt 5-3-mål i flere omgange. Først på en friløber, og med syv minutter tilbage sendte han endelig pucken i nettet. Dommeren bag målet havde dog helt fejlagtigt fløjtet for blokering kort forinden, selvom pucken lå fri foran Odense-målmanden. Det udløste et stort slagsmål, hvor Brown røg i bad sammen med Odense-finnen Jonatan Tanus. De to fik kun game misconduct, og dermed er de begge med i kamp to, som spilles søndag kl. 19.15 i Odense. Kamp tre er tirsdag 15. marts, hvor kampstart er allerede kl. 17.30.

SønderjyskE – Odense 4-3 (3-1, 1-2, 0-0)
05:31 0-1 Topi Piipponen (Skvorcovs, Cip) PP
05:53 1-1 Matt Salhany (Foget, D.Galbraith)
10:24 2-1 Rasmus Lyø (Öhman, Harms) PP
12:30 3-1 Rasmus Lyø (Brown, J.Borring)
30:45 4-1 Matt Salhany (Hansen, Foget)
32:03 4-2 Topi Piipponen (Ehlers, Larsen)
33:04 4-3 Mathias Mølgaard (Larsen, Virtanen)