Nederlag hos Rungsted – nu gælder det andenpladsen

SønderjyskE tabte lørdag aften med 3-6 hos Rungsted Seier Capital. Det betyder, at opgøret tirsdag mod Herning Blue Fox i Frøs Arena bliver et direkte og afgørende opgør om andenpladsen i grundspillet i sidste spillerunde.

SønderjyskE havde muligheden for at nå førstepladsen med to spillerunder tilbage, men det krævede først og fremmest en sejr hos Rungsted. Det lykkedes ikke, efter SønderjyskE det meste af kampen løb bagefter på måltavlen.

Allerede efter første periode havde Rungsted scoret tre gange, og så blev Nicolaj Henriksen erstattet med Patrick Galbraith. Det var lidt unødvendigt, for SønderjyskE var i store dele af kampens indledning det bedste hold. Mike Little havde udlignet 1-1 i et powerplay, og Martin Eskildsen havde sørget for 2-2 efter godt forarbejde af Brendan Harms, som fortsætter den gode pointhøst. Samtidig var Eskildsen tiende sæsonmål.

I anden periode kom begge hold på tavlen igen. Rasmus Lyø fik reduceret med et flot drøn, inden Rungsted reelt afgjorde kampen midt i tredje periode, da hjemmeholdet kom foran 5-3. I slutminutterne blev Galbraith taget ud, og Rungsted lukkede med en scoring i tomt mål.

Tirsdag 8. marts kl. 19.00 kastes pucken i Frøs Arena, når Herning kommer på besøg. Vindere SønderjyskE i ordinær spilletid er andenpladsen i hus, andre resultater udløser en tredjeplads. Allerede nu er det givet, at de to hold får enten Rungsted eller Odense Bulldogs som modstander i kvartfinalen. Slutspillet starter fredag aften i Vojens med en hjemmekamp.

Rungsted Seier Capital – SønderjyskE 6-3 (3-2, 1-1, 2-0)
02:00 1-0 Henrik Hetta (Gracel, Andersson)
06:53 1-1 Mike Little (Foget, Gatz) PP
15:27 1-2 Martin Eskildsen (Harms)
18:29 2-2 Tim Daly (Green, Daniel Madsen)
18:51 3-2 Sebastian Bergholt (Jensen, David Madsen)
34:45 4-2 Mattias Persson (Olsson, Andersson) PP
37:32 4-3 Rasmus Lyø (Öhman, Harms)