én landsdel
ét sammenhold

Annonce

Mario Simioni sætter ord på sidste uge, sæsonen hidtil samt giver en fyldestgørende skadesupdate

Annonce

Sidste uge kastede 6 point af sig efter 2 udekampe mod henholdsvis Herlev Eagles og Aalborg Pirates og da vi rundede formiddags træningen i lørdags, løb vi ind i cheftræner Mario Simioni og vi ville naturligvis lige høre om han havde tid til en snak om ugens forløb samt hvordan sæsonen er gået hidtil og ikke mindst give os en skadesupdate.

– Herlev var en underlig kamp. De første 40 minutter var de 2 mest sløsede periode som vi har spillet siden august og jeg aner ikke hvorfor.
Steffen Frank kom til mig dagen inden kampen, fordi vi havde haft to træninger der ikke var gået alt for godt og sagde “Hør her, jeg ved du er utilfreds med måden vi trænede på, men forbliv rolig om ikke vi får en god start på kampen i Herlev, for vi skal nok få det på plads” og jeg må nok takke Steffen for lige at hive fat i mig dagen inden, for jeg tror at det at jeg forblev helt rolig, var med til at vi fik vendt kampen.
Vi spillede en super tredje periode, men i de 2 første perioder var det bare alt for meget “Herlev-hockey” , du ved frem og tilbage konstant og vi fik ikke fuldført vores tacklinger. Det var 40 minutters eksempel på hvordan man IKKE spiller ishockey. Men vi fik strammet op og så tror jeg egentligt at vi var heldig at dommerne ikke så pucken var oppe i nettet bag målet, da Herlev scorede. En spiller mente den ikke var ude, imens tre andre sagde den var ude, så vi gik med flertallet og tog en challenge.
Dommerne annullerede efterfølgende målet og derfra spillede vi med mere energi. Vi spillede en rigtig fin tredje periode og som jeg sagde til spillerne efter kampen, så er 3 point jo altså 3 point, glem kampen og i morgen har vi en ny dag.

Det var naturligvis uheldigt at vi i kampen mistede 2 spillere (O’Donnell og Foget) når vi i forvejen havde Szmatula, Öhman ude og så skulle til Aalborg 2 dage efter. Vi manglede også en af vores bedre danske spillere i William Boysen og grunden til at jeg kalder ham en af vores bedre spillere, er fordi han leverer en stærk indsats kamp efter kamp. Hans “Jeg vil vinde” attitude er helt fantastisk.
Men vi tog til Aalborg med tre angrebskæder og 7 backs og det er dybest set hvad du behøver for at gennemføre en kamp.
Som jeg sagde til holdet efter vores videomøde om formiddagen, så er det sådan her Herlev spiller hver eneste kamp og der er andre hold i ligaen der har skader og ender med at skulle spille med tre kæder. Jeg ved vi spiller mod ligaens tophold, men husk at sidste gang vi var der, var vi med i kampen lige ind til de fik deres to powerplay-mål. Vi tog derop for at levere en god indsats og der var ikke en i truppen den dag, der ikke troede på at vi kunne vinde kampen.

– Så vi kom afsted og spillede en rigtig god første periode, som vi også var med i, selv om jeg godt hørte Julian Jakobsen i interviewet mellem første og anden periode mente noget andet, kom der med et skævt grin fra Mario Simioni.

– De kom foran med 2 mål og selvom jeg syntes vi havde haft chancer til at score, så ville den ikke rigtigt ind. De får 2 minutter med 5 mod 3 overtal direkte efter 2-0 målet, som det ikke lykkes dem at score i og det gav helt sikkert os mere energi.
Jeg synes vi holdt dem godt fra at få for meget tid med pucken i vores zone. Jeg så deres kamp mod Herning og der tilbragte de en del tid i Hernings zone. Men jeg synes vi spiller 3 godkendte perioder. Du kan ikke holde et tophold som Aalborg fra chancer til at score på deres egen hjemmebane en fredag aften. Men ja, vi fik 2 rigtigt vigtige mål og kunne gå ud til sidste periode med 2-2.

-Skal jeg være helt ærlig så nåede jeg ikke at se vores mål til 3-2, men Anders (Førster) sagde med det samme at det mål skulle jeg se, “det er altså et “highlight” mål” og jeg må også indrømme at jeg var imponeret da jeg så det efter kampen. Der spillede de altså tophockey.

– Det var en rigtig god sejr og 3 såkaldte store point for os.

– At tage derop med så mange folk ude og resten så bare møder helt klar op til kamp og med sejren sætter os selv i en fornuftig position med henhold til at holde kontakt til topholdene, var bare stort.

Vi er næsten halvvejs igennem grundspillet og skulle naturligvis høre hvordan cheftræneren syntes at første halvdel var gået.

– Jeg er rigtig fint tilfreds. Vi har spillet ganske stabilt trods en del skadesproblemer og er et af de bedste hold både ude og hjemme samt jeg synes at vi spiller rigtigt godt ishockey, især set i lyset af at vi har været uden Szmatula i lang tid og Öhman i endnu længere tid. Jeg er fuldt ud tilfreds med både placering, spillet samt indsatsen og jo jeg ved godt du vil sige at jeg ikke var tilfreds mandag og tirsdag og det var jeg da heller ikke, men overordnet set er jeg fint tilfreds.

Og når man kender Mario Simioni, så ved man også at der lå lidt mere bag det grin han kom med, da han han nævnte mandag og tirsdags “tilfredsheden”.

– Ja jeg var ikke imponeret over indsatsen der, men som jeg også sagde til spillerne så har de et fantastisk job. De skal komme i hallen og træne et par timer for derefter at “varme ned” en times tid efter træningen og hvem vil ikke gerne have et tretimers job kom der endnu engang med et stort grin fra en veloplagt Mario Simioni

Det skal dog retfærdigvis tilføjes at cheftræneren også fortalte at der både var gode periode og så nogle mere hårde som f.eks når man til nogle af udekampene var væk 15-16 timer af gangen – “det er ikke altid en dans på roser at være professionel ishockey spiller, men jeg tror generelt at spillerne er glade for jobbet og føler sig privilegeret”.
Jeg ved spillerne er både semi proff og fuldtids proffer, men møder man op og giver sig selv fuldt ud til kamp og træning så er jeg tilfreds, altså når man viser en professionel indstilling, men jeg indrømmer gerne at jeg ikke er god til folk der ikke viser det eller springer over hvor gærdet er lavest – men lad mig understrege at jeg er tilfreds med det de leverer, for ellers lå vi ikke hvor vi ligger lige nu.

Mario Simioni var flere gange inde på vores skadesproblemer og det var naturligvis også interessant at høre ind til om vi snart kunne forvente et gensyn med de skadede spillere.

– Jeg vil gerne vil give en status, men jeg kan ikke give nogle garantier. Jeg synes det ser rigtig godt ud med Anton Öhman. Det går rigtig godt fremad og går alt vel, så er der en god mulighed for at han er tilbage i line up på fredag mod Herlev. Det er en super back i både 5 mod 5 og special teams, så det ser vi naturligvis frem til.

– Mike Szmatula er også vældig tæt på at være klar, men her skal vores fysiske stab lige først give grønt lys, så det kan blive alt fra i denne uge til næste uge at vi ser ham. Jeg forventer at både Shawn O’Donnell og Matt Foget er tilbage i line up til kampen mod Rungsted.

– William Boysen er også tæt på, men jeg tør ikke sige om han er klar i denne uge eller næste. Her skal sundhedsstaben også lige give grønt lys.

– Nicolaj Henriksen var ude med sygdom, så han er helt sikkert frisk igen onsdag.

– Det vigtigste er dog at når vi har alle folk tilbage, at spillerne ikke læner sig tilbage eller begynder at slappe af.
Tager du det bare 5% roligere så går det galt. Tag et hold som Frederikshavn der har været hårdt ramt af skader og samtidigt hentede masser af point. De er nu fuldt hold og så har de tabt samtlige 3 kampe efter alle er tilbage og det er det, der af uransaglige grunde sker når bare nogle få stykker på et hold ikke “er der” – det bliver så min opgave, at sørge for at det ikke sker for os.

Disse var ordene fra vores cheftræner.

Husk at vi spiller hjemmekamp onsdag mod Rungsted Seier Capital og på fredag imod Herlev Eagles, som samtidigt er kampen hvor vi takker Mads Lund for hans indsats i den lyseblå trøje.

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  3F Superliga
  Lørdag D. 21. Maj 17:00
  SJE
  SønderjyskE
  VS
  Viborg FF
  VFF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  3F Superliga
  Søndag D. 15. Maj
  OB
  OB
  1
  :
  1
  SønderjyskE
  SJE

Tilpas rækkefølgen på forsiden

  Nyheder
  fodbold
  ishockey
  damehåndbold
  herrehåndbold
  billetter & sæsonkort
  e-sport
  SØNDERJYSKE MERCHANDISE
  business
  æ'biks
Save
  Nyheder
  fodbold
  ishockey
  damehåndbold
  herrehåndbold
  billetter & sæsonkort
  e-sport
  business
  æ'biks
  SØNDERJYSKE MERCHANDISE
Save

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke