Lyseblå revanche på vestkysten

SønderjyskE fik revanche mod Esbjerg Energy. Sidste fredag vandt vestjyderne 5-2 i Vojens, men i aften var rollerne byttet rundt, da sønderjyderne trak det længste strå. Martin Eskildsen blev dobbelt målscorer i 5-3-sejren.

Ligesom sidste uge så blev det igen en ganske jævnbyrdig kamp. Denne gang svarede SønderjyskE dog meget bedre igen, når Esbjerg slog til med scoringer. Og så sluttede SønderjyskE også rigtigt godt af i tredje periode, hvor skudstatistikken blev vundet 12-7.

Esbjerg pressede omvendt godt på i første periode, men defensiven foran Nicolaj Henriksen i målet stod ganske fint. Og så kunne Martin Eskildsen sørge for periodens eneste mål, da han var hurtig over en returpuck. I anden periode kom SønderjyskE bedre med, og spillet meget frem og tilbage. Efter 38 minutter fik SønderjyskE fordoblet føringen, da Nikolaj Krag fik prikket pucken i mål. Esbjerg nåede at reducere inden anden pause i et powerplay, og dermed stod der 1-2 på tavlen.

Hjemmeholdet kom også på 2-2 med en styring foran Henriksen, men SønderjyskE slog hurtigt tilbage i et powerplay. Gabriel Desjardins stod for scoringen. Det bølgede nu også frem og tilbage på måltavlen, for der gik ikke længe, inden hjemmeholdet havde udlignet igen.

Inden jublen havde lagt sig i Esbjerg-lejren over 3-3-målet kunne de medrejsende SønderjyskE-tilhængere juble i den anden ende. Daniel K. Hansen spillede en god kamp, og backen kronede det med et flot mål, som skulle vise sig at blive gamewinneren. William Boysen serverede pucken til Hansen, som var gået med frem og flot satte pucken ind i højre målhjørne. Med fem minutter tilbage lukkede Eskildsen kampen med 5-3-målet og dermed det tredje point i kampen til landsholdsbobleren.

Igen var der en ung debutant med i truppen. Jonas Borring er med U20-landsholdet og med både Mathias Borring og Alexandre Lavoie skadet var der denne gang blevet plads til 17-årige Jens Zion, der fik spilletid i kæden med Steffen Frank og Max Tjernström.

Tirsdag venter næstsidste træningskamp, når det kl. 19.00 går løs i Frøs Arena imod gæsterne fra Herning Blue Fox.

Esbjerg – SønderjyskE 3-5 (0-1,
05:31 0-1 Martin Eskildsen (Holzmann, Desjardins)
37:54 0-2 Nikolaj Krag (Boysen, D.Galbraith)
39:48 1-2 Philip Schultz (Nielsen) PP
43:38 2-2 Edgars Kulda (Kjær)
46:47 2-3 Gabriel Desjardins (Frank, Ahlberg)
49:47 3-3 Andreas Grundvig
50:11 3-4 Daniel K. Hansen (Boysen, Eskildsen)