Søg

Kun en sejr tæller

Jesper Klitgaard, 24. januar 2019, kl. 20:47

Metalligaen ligger stille for en stund, og hockeydanmarks øjne er alle rettet mod Aalborg, hvor dette års Final4 løber af stabelen fra fredag eftermiddag. Frederikshavn, Rungsted, Aalborg og selvfølgelig SønderjyskE har jo som bekendt alle kvalificeret sig til at dyste om årets pokal.

Det bliver SønderjyskE og Frederikshavn, der får lov at skyde weekenden igang, når de to mandskaber mødes på neutral grund i Bentax Isarena i Aalborg. Det gør de i den første af to semifinaler, hvor vinderen får muligheden for at dyste med om pokalen i finalen Lørdag eftermiddag, mens taberen får lov at tage tidlig hjem, fra det der virker til at blive en fest i ishockeyen’s tegn.

Mange ishockeyfans har allerede meldt deres ankomst, og det virker på forhånd til at arrangørerne har gjort et stort stykke forarbejde for at skabe de perfekte ramme omkring denne weekend, hvor der skal dystes på isen, og festes udenfor.

SønderjyskE’s spillere har trænet hårdt hele ugen, og alle som en ser frem til weekenden, hvor spillerne forhåbentligt ikke vender hjem før sent lørdag aften: – Vi glæder os rigtig meget, og ser utroligt meget frem til at spille de her knald eller fald kampe, lyder det fra keeper Patrick Galbraith, der ikke ser de store forskelle fra en liga kamp mellem Frederikshavn og SønderjyskE og så til den semifinale der spilles fredag eftermiddag: – Den største forskel, er jo nok at kampen bliver spillet på neutral grund for begge mandskaber. Dermed har ingen af de to hold nogen fordel af hjemmebane, men set udefra tror jeg egentlig ikke at der på spillet bliver nogen forskel at se, afslutter Galbraith.

Det var et af sæsonens mål, og dermed var det med stor tilfredshed at SønderjyskE kunne kvalificere sig til weekendens finalerunde. Men mere vil have mere, og hverken spillere eller ledelse stiller sig tilfreds med blot at være med, og vil gøre alt for at kunne tage det store trofæ med hjem i bussen lørdag aften: – Hvis vi var tilfredse med blot at kvalificere os, så kunne vi lige så godt være blevet hjemme. Vi går efter at vinde, og det gør de andre hold selvfølgelig også. Derfor tror jeg også at det bliver nogle intense kampe, med godt gang i lægterne, og hold på isen hvor ingen vil tabe, lyder forudsigelsen fra sportschef Kim Lykkeskov.

Han har også kigget lidt i krystalkuglen, og forudser en tæt kamp mod Frederikshavn, hvor det kan blive afgjort på hvem der vil det mest: – Det er ganske enkelt: vind eller forsvind, så derfor skal vi ind og give alt hvad vi har, holde os til det taktiske oplæg, og så holde koncentrationen i samtlige 60 minutter. Vi glæder os rigtig meget, og ved at det bliver en hård kamp mod Frederikshavn, der er rigtigt godt kørende for tiden, afslutter Kim Lykkeskov

Kampen spilles kl 1630, og er man ikke en af de mange der allerede har fået en billet til fredagens opgør, så kan kampen ses på tv2sport.

Arkiv foto: A.Stollig


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus