Ketchup-effekt og stegte sild

SønderjyskE hentede en flot 6-2-sejr hos lokalrivalerne Esbjerg Energy tirsdag aften. En perfekt optakt til onsdagens hjemmekamp mod Aalborg Pirates.

Der er ikke meget tid til at hvile på laurbærrene for SønderjyskE, der om under 24 timer skal i kamp igen. Kl. 19.00 kastes pucken til opgøret mod Aalborg.

Den effektivitet, som SønderjyskE i søndags manglede mod Frederikshavn, var en helt anden i aftes. Esbjerg kom ellers foran, men SønderjyskE svarede kynisk igen med seks mål i træk og vandt således med tenniscifre.

”Silden er død, silden, silden, silden er død”, gjaldede det fra de omtrent 150 sønderjyder, der havde taget turen til Esbjerg. Da havde Brendan Harms netop scoret til 6-1, og da lignede Esbjerg en omgang stegte sild på kanten af knockout. Canadieren har nu allerede scoret fire mål i seks kampe for SønderjyskE.

Mathieu Foget blev dobbelt målscorer. Han stod for 1-1-målet efter 18 minutter efter godt forarbejde af Mathias Borring, og i sidste sekund af perioden scorede Steffen Frank det vigtige 2-1-mål. Derfra stod der SønderjyskE på hele kampen. Anden periode blev vundet 3-0, og det var som om, at målene i slutningen af første periode satte gang i en regulær ketchup-effekt.

Mike Szmatula styrede smart en puck langs isen i mål til 3-1. I statistikken var der ingen powerplay-mål at notere i dagens kamp, Szmatulas og Harms’ scoringer faldt dog nærmest samtidig med Esbjerg blev fuldtallige. Foget var virkelig veloplagt, og han scorede elegant til 4-1, mens Anders Biel på en friløber på finurlig vis fik scoret med en hånd på staven. Undervejs i anden periode fik Mikkel Jensen endda hårfint underkendt en scoring for høj stav.

Sejren var den fjerde ud af fire mulige denne sæson mod Esbjerg. Og de tre point betyder, at SønderjyskE er tilbage på andenpladsen, da Herning tabte hos Aalborg. Netop ligaens duks fra Aalborg skal en tur til Vojens i morgen. Dørene åbner kl. 18.00, og der er kampstart kl. 19.00.

Esbjerg – SønderjyskE 2-6 (1-2, 0-3, 1-1)
09:18 1-0 Felix Scheel (Kerbashian, Grundtvig)
18:09 1-1 Mathieu Foget (M.Borring)
20:00 1-2 Steffen Frank (Lyø, Szmatula)
30:35 1-3 Mike Szmatula (Harms, Öhman)
31:04 1-4 Mathieu Foget (Rauter)
33:22 1-5 Anders Biel
56:14 1-6 Brendan Harms (Hansen, Lyø)