Søg

Hvor er de nu – Dustin VanBallegooie

Lars Jensen, 19. juni 2019, kl. 19:13

Mikkel Sievers Henning har fulgt op på tidligere SønderjyskE spillere for at se, hvad de laver den dag i dag – denne gang kigger han på Dustin VanBallegooie.

Den teknisk skudstærke back Dustin VanBallegooie spillede professionel ishockey i 12 sæsoner inden han stoppede karrieren i 2016. I sæsonen 2008/09 kom Dustin til SønderjyskE fra den daværende DEL klub Füchse Duisburg, og han fik sin debut for SønderjyskE i pokalkampen mod EfB Ishockey d. 02/09 2008. I den lyseblå trøje blev det til tre sæsoner – 173 kampe, 54 mål og 86 assists – to mesterskaber, to pokaltitler og en bronzemedalje. I sine tre sæsoner i SønderjyskE, var Dustin del mest målfarlige back i grundspillet, og dette var også med til at give ham en plads på all star-holdet i 2008/09 og 2009/10.

Vi har kontaktet Dustin for at høre, hvad han har lavet siden tiden i SønderjyskE.

Du stoppede i SønderjyskE for otte år siden, hvad har du fået tiden til at gå med siden da?

Efter mine tre år i Vojens, kom jeg videre til Graz, Østrig i EBEL, hvor jeg spillede i tre år og efter det spillede jeg mine sidste to år i Innsbruck i EBEL. Jeg stoppede min karriere i marts 2016. Siden er jeg vendt hjem til Canada, hvor jeg har været træner. Jeg har været trænet et Bantam AAA hold (U15, red.) i et år, og nu er jeg træner for min søn Nates (5 år) hold.

Har du nogle specielle minder fra dine tre sæsoner her i SønderjyskE?

Jeg nød al den tid, jeg spillede for SønderjyskE, men de mest specielle tider må være at vinde de to mesterskaber I 2008/09 og 2009/10. Vi havde specielle hold I Vojens og jeg vil altid huske de år, holdkammeraterne og trænere jeg havde, og alle de mennesker jeg mødte mens jeg var der.

Hvordan oplevede du stemningen i blikskuret, og skilte den sig ud fra nogle af de andre steder du har spillet?

Jeg var heldig nok til at spille i den gamle hal (blikskuret, red.) og også spille mit sidste år i den nye hal (arenaen, red.). Arenaen er et smukt sted for holdet at spille i nu, men atmosfæren i blikskuret var den bedste jeg nogensinde har set. Fansene var altid larmende, heppende, og hyggede sig, og det kunne spillerne føle på isen.

Hvordan så du den danske liga inden du kom til SønderjyskE, og blev dit syn på ligaen ændret, efter du havde spillet her i tre sæsoner?

Jeg kendte ikke særlig meget til dansk ishockey, inden jeg kom til Vojens for at spille mit andet år i europæisk hockey. Jeg så hurtigt at ligaen havde en masse talentfulde danske og udenlandske spillere, og en masse lovende unge danske spillere i god udvikling. At spille i Continental Cup viste os, at hold fra Danmark sagtens kan konkurrere og vinde mod andre gode ligaer rundt om i Europa.

Har du stadig kontakt til nogle af dine gamle holdkammerater her fra SønderjyskE?

I årene efter jeg forlod SønderjyskE, har jeg besøgt Dan Ceman, Daryl Andrews, Samy Nasreddine og André Signoretti i Canada. Jeg har også snakket med Mario Simioni da han var cheftræner i Bolzano, Italien i EBEL, og jeg er venner med en masse af mine danske holdkammerater på Facebook.

 


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus