Søg

Høj moral vandt to point

Jesper Klitgaard, 3. februar 2019, kl. 17:28

De mange tilskuere fik fuld valuta for pengene denne eftermiddag i Frøs Arena. Der var nemlig masser af mål, annullerede scoringer, hårde tacklinger og masser af intensitet i dysten mellem SønderjyskE og Frederikshavn, men det var hjemmeholdet, der flere gange i kampen var bagud med to scoringer, som til sidst kunne trække sig ud af kampen med to point.

Det var en meget afventende start på kampen fra begge mandskaber, hvor der indledningsvis var en del spilafbrydelser, hvilket igen gjorde det svært at få etableret decideret flydende ishockey.
Derfor var der også langt imellem de store åbne chancer, og tættest på var Frederikshavn, da de i overtal fik spillet SønderjyskE tynde, men afslutningen tog, ifølge dommerparret, overliggeren, hvilket gæsterne var langt fra enige i.

Det fik intensiteten til at stige et par grader, både på isen og udenfor. Gæsterne fik endnu en mulighed i overtal, hvilket var med til at give dem momentum. Derfor var det også naturligt at de fik eftermiddagens første scoring, da en tilfældig puck pludselig lå midt i zonen og William Boysen kunne sætte den sorte skive ind bag Patrick Galbraith.

Målet fik SønderjyskE op i gear, men det var stadig gæsternes periode, og Patrick Galbraith måtte flere gange vise klassen, og havde derfor en stor andel i at høgene ikke var foran med mere end et enkelt mål efter første pause.

Det skulle der hurtigt blive ændret på, for der var ikke spillet mere end lidt over et minut af anden periode, da Christian Silvfer var hurtig på aftrækkeren efter en faceoff, og sendte med et godt slagskud pucken i det lange hjørne.

Det vendte kampen på hovedet, og lige pludselig var det SønderjyskE, der sad på kampen. Flere gange var gæsterne fanget i egen zone, og havde lige så svært ved at komme ud af forsvarszonen, som SønderjyskE havde det i første periode..

Det hjalp lidt for nordjyderne, da SønderjyskE igen blev tildelt en udvisning af dagens dommere, hvilket flyttede spillet ned foran Patrick Galbraiths mål. Det udnyttede de til at bringe sig foran med 2-1, og man kan roligt sige at de stribede ikke var Frøs Arenas mest populære på dette tidspunkt.

Det blev T.J. Moore til gengæld, da han kynisk eksekverede dagens første overtal til SønderjyskE, ved at sende pucken ind bag Tadeas Galansky.
Glæden varede dog ikke så længe, for minuttet udnyttede gæsterne en fejl i den lyseblå defensiv, og forskellen var efter anden periode stadig med gæsterne i føresædet.

Der satte de sig endnu bedre til rette efter et par minutters spil af sidste periode, da Mathias Mølgaard var hurtigst over en retur fra Patrick Galbraith. Det gjorde opgaven for SønderjyskE endnu sværere, og fik gæsterne til at spille mere frit, hvilket skabte mere spil frem og tilbage i banen.

Der skulle endnu et overtal til for at få spændingen tilbage i kampen. SønderjyskE var en mand i overtal, og det så længe ud til at det ikke skulle føre nogen vegne. Pludselig var pucken ved Phillip Marinaccio, og han fandt Christian Silvfer, der fik sneget pucken langs isen og ind bag Galansky til 3-4.

Der gav forhåbning om en udligning, men igen slog gæsterne til straks efter SønderjyskE’s mål. Igen var Frederikshavnerne blevet givet en overtalssituation, og igen udnyttede de den hurtigt, da Cam Spiro sneg en puck ind via Patrick Galbraiths arm.

Der dog bragt spænding ind i kampen, og IGEN var det Christian Silvfer, der med sit tredie mål denne eftermiddag bragte SønderjyskE et mål fra udligningen. Silvfer  stod igen på det helt rigtige sted og sendte et projektil i fjerneste hjørne.
God stemning i Frøs Arena, og den blev kortvarigt bedre da pucken blev sendt ind bag Tadeas Galansky, men dommerne vurderede at den var blev sparket ind, hvilket ikke øgede populariteten synderligt blandt de over tre tusinde tilskuere i Frøs Arena denne eftermiddag.

Derimod blev Frederik Bjerrum noget mere populær, da han med under fem minutter tilbage fik bragt balance i regnskabet ved at følge godt op på Rod Pelleys fornemme afslutning. Så var der godt med stemning på tribunerne, og de mange tilskuere fik lidt ekstra at se på, da ingen af holdende formåede at score yderligere i den ordinære spilletid, og dermed forlænget spilletid.

Den ville SønderjyskE dog ikke have skulle være alt for lang, og med tanken om at kunne komme hjem og nyde det der var tilbage af weekenden, kombinerede Matt Prapavessis og Phillip Marinaccio sig igennem gæsternes forsvar, med sidstnævnte som skarpretter til slutstillingen 6-5 og dermed det ene ekstrapoint til de lyseblå, der dermed lagde yderligere afstand til netop Frederikshavn i toppen af den danske liga.

Kampen i tal: SønderjyskE – Frederikshavn Whitehawks 6-5 (0-1,2-2,3-2,1-0)
12:54  0-1  William Boysen
21:18  1-1  Christan Silvfer (Moore)
30:36  1-2 Dale Mitchell
34:21  2-2 T.J.Moore (Prapavessis, Bjerrum) pp1
35:20  2-3 Cameron Spiro
43:23  2-4  Mathias H. Mølgaard pp1
47:34  3-4  Christian Silvfer (Marinaccio) pp1
49:10  3-5  Cameron Spiro pp1
52:18  4-5 Christian Silvfer (Desjardins)
55:48  5-5 Frederik Bjerrum (Wharton, Pelley)
60:22  6-5 Phillip Marinaccio (Prapavessis, Moore)

Udvisninger:
SønderjyskE: 5 x 2 + 2 x 10 (F. Rasmussen, Pietrus)
Frederikshavn Whitehawks: 3 x 2

Tilskuere:  i Frøs Arena i Vojens

Arkivfoto: A.Stollig


Del på de sociale medier:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus