God slutspurt var ikke nok

SønderjyskE tog lidt for lang tid om at komme i omdrejninger. Til trods for en god slutspurt, så blev det til et 3-4-nederlag mod gæsterne fra Herlev Eagles.

Det lyseblå hjemmehold havde fortjent en bedre skæbne, men omvendt er det også svært at vinde hockeykampe, når man først stempler ind i anden periode og undervejs også skal bruge energi på frustrerende dommerkendelser eller mangel på samme.

Første periode blev en rodet og tam affære, hvor gæsterne kom foran med et halvt minut til pause. SønderjyskE startede anden periode meget bedre, men første gang gæsterne var over midten blev pucken styret ind bag en sagesløs Patrick Galbraith. Målet tog lidt fokus fra SønderjyskE, men heldigvis blev der fighter godt i en undertalssituation efterfølgende.

SønderjyskE fik kampens eneste powerplay midt i anden periode, og det resulterede i et fint mål. Inden kampen blev hårdtarbejdende Gabriel Desjardins kåret til Månedens Spiller, og han havde sidste stav på efter Nikolaj Krag og Mike Little lavede forarbejdet. Det blev kort efter også til udligning, da Victor Björkung fandt landsmanden Max Tjernström foran mål. Med en smart styring fandt pucken vej mellem benene på Herlev-keeperen.

Der var nu godt gang i hallen, men Herlev gravede sig ikke ned. Spillet bølgede godt frem og tilbage. Marginalerne og kendelserne var i aften ikke med SønderjyskE, og helt galt var det, da SønderjyskE i slutningen af midterperioden kom i undertal. En Herlev-back sendte pucken fra egen zone op i nettet bag SønderjyskE-målet. Vel omtrent 30 centimeter over glasset slog pucken ind. Det så ingen af de fire dommere, selvom pucken blev dømt ude af spil. Da assistenttræner Anders Førster stod med sin iPad og viste billederne af hændelsen fik SønderjyskE i stedet en udvisning for usportslig optræden. SønderjyskE viste heldigvis god fight i undertal i aften, men det var ikke nok. Herlev scorede nemlig det vigtige mål til 2-3. At Alex Lavoie i samme skift blev ramt af en høj stav i angrebszonen uden dommerne reagerede gjorde ikke frustrationerne mindre. I slutminutterne blev Galbraith taget ud, og det lykkedes også for Desjardins at blive dobbelt målscorer, men Herlev scorede inden da i tomt mål. Dermed sluttede det med 3-4.

Søndag spiller de to klubber i Herlev, og så venter der en landskamppause, inden

SønderjyskE – Herlev 3-4 (0-1, 2-1, 1-2)
19.27 0-1 Victor Cubars (Åhström, Baastrup)
22.45 0-2 Alexander Lindqvist-Hansen (Åhström, Alasaari)
33.13 1-2 Gabriel Desjardins (Krag, Little) PP
34.29 2-2 Max Tjernström (Björkung)
52.31 2-3 Mikkel Bertelsen (Olsen
59.00 2-4 Victor Cubars (Alftberg) EN
59.20 3-4 Gabriel Desjardins (Bryhnisveen, Lavoie) EN