Søg

George Galbraith i Hall of Fame

Per Jessen, 9. juni 2017, kl. 23:18

George Galbraith blev ved aftenens Dansk Ishockey Award i Herning optaget i Hall of Fame.

Sidste år var det Egon Kahl, som fik den fornemme hæder, og den eksklusive klub af isens hædersmænd blev i aften udvidet med endnu en spiller med baggrund i sønderjysk ishockey – “King George” alias 61-årige George Galbraith, der kom til Vojens i 1977 og var med til at sætte nye standarder for målmandsspillet i dansk ishockey.

Canadisk fødte George Galbraith nåede at spille 19 sæsoner for Vojens IK og i alt 530 kampe. Det kastede tre DM-titler af sig. Han blev 1982 også dansk statsborger og spillede på landsholdet frem til 40 års alderen. Som træner stod han af fire omgange  i spidsen for VIK – senest sæsonen 2002-03. Undervejs blev han også far til Patrick og Daniel Galbraith, der begge har vundet mesterskaber med SønderjyskE. I 2013, hvor fotoet ovenover er fra, blev han æresmedlem i VIK.

– Det er en stor ære og tak til min familie. Det er en person, som jeg gerne vil sige en ekstra tak til. Desværre er han ikke her mere og måske også blevet lidt glemt. En stor tak til den mangeårige formand i Vojens, Jens Peder Hansen, sagde en berørt George Galbraith.

Tillykke, George!


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus