Søg

Fredag blev endestationen

Jesper Klitgaard, 25. januar 2019, kl. 18:50

SønderjyskE fik kun en kamp ved dette års Final4, da de efter en tæt affære måtte se sig slået med 2-1 af Frederikshavn. SønderjyskE havde kampen igennem store chancer til selv at afgøre kampen, men den sidste skarphed og kynisme tilhørte nordjyderne.

Der var inden kampen talt om en mulig afventende start fra begge mandskaber, men det forholdt sig lige modsat. Frederikshavn lagde et hurtigt pres på SønderjyskE, der dog var hurtige til at spille sig ud af problemerne, og da nordjyderne måtte tage et par tidlige udvisninger var der trængselstider foran målet ved Tadeas Galansky.
Der var store muligheder til både Frederik Bjerrum og T.J.Moore, men ind ville pucken ikke.

Efter de indledende dueller i overtal, fik Frederikshavnerne skabt mere lighed i spillet, og fik skabt nogle gode chancer foran Patrick Galbraiths mål, men uden at have held til at passere den sikre sidste skanse.
Det var i det hele taget en god og livlig indledning, hvor begge mandskaber ville frem over isen. Meget af spillet foregik frem og tilbage gennem midtzonen, og de mange tilskuere, der skabte en flot ramme omkring kampen, fik en underholdende første periode at se, men ingen mål at lune sig på.

Det fik de så i anden periode, men desværre for SønderjyskE var det Frederikshavn der satte kampens første mål. Dale Mitchell slap afsted i en halv friløber, og kunne af to omgange snige pucken ind bag Patrick Galbraith og dermed en en gevaldig spand kold vand i hovedet på SønderjyskE.
I sådanne situationer har man brug for at de ledende spillere på holdet træder i karakter.

Det var lige nøjagtig hvad kaptajn Rod Pelley gjorde mindre end to minutter efter føringen til høgene, da han med et lumsk håndledsvip sendte pucken forbi Tadeas Galansky, og dermed et helt lige opgør både på måltavle og på is.

Sådan startede de sidste tyve minutter også, hvor den indledende periodes arbejdsraseri var taget lidt af, og hvor det virkede som om begge mandskaber var påpasselige med ikke at lave fejl der kunne være kampafgørende.
Det gav et par halve chancer til SønderjyskE, der havde en smule overtag, men det var Frederikshavn der igen bragte sig foran, da Kristian Jensen kunne afslutte tæt under mål efter forarbejde af Dale Mitchell.

Det bragte SønderjyskE tilbage som det jagtende mandskab, og det var tæt på af flere omgange hvor Frederikshavns mål var under massiv belejring. Det gav desværre ingen mål, og tiden bliv mindre og mindre på haluret.
Til sidst forsøgte Mario Simioni sig med at erstatte Patrick Galbraith med en ekstra markspiller, men pucken hoppede ikke SønderjyskE’s vej, og dermed måtte spillerne se Frederikshavn tage den ene billet til finalen.

Ingen er mere skuffede lige nu end spillerne, der tungt måtte erkende at den sidste kynisme og skarphed var at finde hos modstanderen denne eftermiddag. Spillet fungerede til tider mere end fornuftigt, men Frederikshavn straffede små fejl hårdt, og den evne havde drengene ikke helt kampen igennem.

Kampen i tal: Frederikshavn Whitehawks – SønderjyskE 2-1 (0-0,1-1,1-0)
29:28  1-0 Dale Mitchell (Mieritz)
31:15   1-1 Rod Pelley (Marinaccio, Prapavessis)
46:00 2-1 Kristian Jensen (Mitchell)

Udvisninger:
Frederikshavn: 5 x 2
SønderjyskE: 3 x 2 + 1 x 10 (Søndergaard)


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus