Flot udesejr i Frederikshavn

SønderjyskE banker for alvor på i toppen med en 3-1-sejr hos Frederikshavn White Hawks.

Den femte sejr ud af seks mulige som kom i hus for SønderjyskE, da holdet fik skovlen under Frederikshavn for første gang denne sæson. Endnu en gang stod sønderjyderne over for en stærk Frederikshavn-defensiv, men SønderjyskE leverede 60 gode minutter, og i målet tog Patrick Galbraith sig af de nærgående forsøg, da hjemmeholdet pressede på til sidst for en udligning.

SønderjyskE fik en fin start på kampen, men første periode endte uden mål. Det vigtige 1-0-mål kom efter en god dribletur af topscorer Shawn O’Donnell. Der var da spillet 25 minutter af kampen, og hjemmeholdet havde kun haft sølle fem skud inden for målrammen. Kort efter havde Frederikshavn dog en gigantisk mulighed for at bringe balance i regnskabet, men Galbraith leverede en stor redning.

William Boysen troede, at han havde gjort det til 2-0, men målet blev annulleret. Mathieu Foget stod langt inde i målfeltet, men med til historien hører, at en Frederikshavner skubbede ham det sidste stykke derinde. Det gjorde ikke så meget, for i slutningen af anden periode blev SønderjyskE’s føring så fordoblet. Mike Little erobrede en puck og fik sendt Mikkel Jensen afsted på en kontra. Jensen klappede resolut pucken i kassen og scorede dermed for anden gang i træk.

Der var ikke spillet længe af tredje periode, da Frederikshavn reducerede. Det skete i en situation hvor Mads Eller lå skadet på isen, efter SønderjyskE-spilleren uheldigt blev ramt i ansigtet af en Frederikshavner-skøjte.

SønderjyskE’s powerplay slog aldrig til i løbet af kampen trods fire muligheder, men heldigvis fungerede spillet i undertal. To undertalssituationer blev overlevet i den sidste del af kampen, og så kunne Steffen Frank lukke og slukke, da han løb fra en Frederikshavner og scorede i tomt mål til slutresultatet 3-1.

Med sejren har SønderjyskE på fjerdepladsen nu blot to point op til dagens modstander på andenpladsen, og vendelboerne har endda spillet to kampe flere. Næste modstander er meget passende holdet på tredjepladsen, Herning Blue Fox, som er to point foran i tabellen. Den kamp spilles søndag kl. 15.00 i Herning.

Frederikshavn – SønderjyskE 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)
25.10 0-1 Shawn O’Donnell (D.Galbraith, Lyø)
37.43 0-2 Mikkel Jensen (Little)
40.41 1-2 Christopher Frederiksen (Jensen, Ulander)
59.10 1-3 Steffen Frank (Foget)
Udv.: FWH 4×2, SE 3×2
Skud: 25-22