Flot oprejsning: 4-0-sejr over mestrene

SønderjyskE rejste sig flot efter et par skuffende nederlag. Søndag eftermiddag blev mesterholdet Rungsted Seier Capital besejret i Frøs Arena med 4-0.

Ligesom SønderjyskE, så har Rungsted haft et hårdt opstartsprogram med kampe i både Metal Ligaen og Champions Hockey League. Oveni har begge hold også været ramt af skader.

Gæsterne startede bedst, og puckene peb om ørerne på Nicolaj Henriksen i SønderjyskE-målet. Den dygtige målmand måtte også have stolperne til hjælp en enkelt gang, men langsomt fik han og resten af SønderjyskE-holdet taget luften lidt ud af Rungsted-ballonen. SønderjyskE levede dog livet farligt med alt for mange fejlagtige afleveringer i egen zone.

Det gik dog heldigvis godt, og langsomt tippede tingene SønderjyskE’s vej. Matt Salhany fik sat gang i publikum med en monstertackling bag målet. Og da Mike Little lidt senere, midtvejs i første periode, dukkede op foran mål og scorede på Mathieu Fogets fine forarbejde, så så SønderjyskE sig aldrig tilbage. I anden periode kom der for alvor fut i løjerne, da hjemmepublikummet fik lov til at juble over tre mål på otte minutter.

Først var det Shawn O’Donnell som øgede til 2-0 på en friløber efter en millimeterpræcis pasning fra Foget. Dommeren, som stod perfekt placeret, dømte i første omgang ikke mål, selvom pucken tydeligvis hoppede helt skævt ud fra nettaget. O’Donnell selv jublede, men det kunne han først med resten af holdkammeraterne efter dommerne havde kigget video af episoden. Midt i forvirringen blev Foget udråbt som målscorer.

O’Donnel blev dobbelt målscorer ved 3-0, og igen var det Foget, som lavede lækkerier bag modstanderens mål. Sikkert vippede O’Donnel pucken ind bag Rungsted-keeperen. Mike Szmatula lukkede reelt opgøret med 4-0-målet. Resolut sat ind af amerikaneren efter forarbejde af landsmanden Mike Little, som inden opgøret fik blomster for sine 100 kampe i lyseblåt.

Tredje periode forløb uden mål eller de helt store drabeligheder. Nicolaj Henriksen fik reddet sit shutout i mål, og han blev da også kåret til kampens bedste spiller i snævert kapløb med Foget, der også strålede og høstede tre assister i dagens kamp.

Næste kamp er fredag i Herning, og mandag 27. september kommer Frederikshavn White Hawks på besøg i Frøs Arena med kampstart kl. 18.00.

SønderjyskE – Rungsted 4-0 (1-0 3-0 0-0)
08.42 1-0 Mike Little (Foget)
28.37 2-0 Shawn O’Donnell (Foget, D.Galbraith)
32.54 3-0 Shawn O’Donnell (Foget, D.Galbraith)
36.30 4-0 Mike Szmatula (Little, Eller) PP
Udv.: SE 4×2, RSC 3×2
Skud: 21-18