Comeback-trio bidrog lystigt i tennis-sejr

SønderjyskE kom tilbage på sejrssporet i Frøs Arena med en sejr over Rungsted Seier Capital. Gæsterne blev nedlagt med tenniscifrene 6-3.

Aftenens opgør var mellem to hold, som har døjet slemt med skader denne sæson. SønderjyskE-lejren kunne glæde sig over, at tre forwards var tilbage i lineup. Og de markerede sig ganske markant. Cam Spiro scorede allerede i det tredje minut, mens William Boysen lukkede med en scoring i tomt mål. På begge mål assisterede den tredje tilbagevendte angriber, Gabriel Desjardins.

SønderjyskE startede bedst, og der var muligheder til flere mål, end Spiro satte ind. Amerikaneren spillede sin kun femte kamp for de lyseblå, men har nu allerede lavet tre mål. Efter et par udvisninger spillede Rungsted med to mand i overtal, og det gjorde, at momentum skiftede til gæsterne. Via en SønderjyskE-stav snød en puck Nicolaj Henriksen i målet. Dermed udligning 1-1, og det blev også 1-2 på tavlen midtvejs i første periode.

Heldigvis kunne Spiro og Boysen også andet end at lave mål. Netop som et powerplay løb ud fik de spillet pucken godt rundt, og inde foran kassen stod Valdemar Ahlberg klar til at prikke den ind til 2-2. I anden periode trak SønderjyskE fra med to mål. Først smækkede Alex Lavoie den ind til 3-2, og ikke længe efter havde Lavoie en stav på Villiam Haags 4-2-mål. Også assister til Combs på de to mål. Værd at nævne var også Martin Eskildsen præstationer i defensiven. Den store sønderjyde stod inden dagens kamp noteret for 50 blokerede skud, og dermed har han flest af alle forwards i Metal Ligaen. Alene i anden periode af aftenens kamp blokerede han tre skud. Det gav velfortjente klapsalver og hyldestsange fra det feststemte publikum. Dejligt, at der ikke kun jubles over offensive pragtpræstationer.

I tredje blev det spændende til sidst. Gæsterne fik reduceret med over fire minutter tilbage på uret, men nærmest fra samme position og med samme setup som i sidste hjemmekamp mod Herning slog Steffen Frank til igen sent i opgøret. Denne gang var det Daniel Kønig som smart fintede et skud, der blev sendt i retning af Frank, som fra sit “kontor” til venstre for målet stod klar til at styre den ind. Det var reelt afgørelsen, selvom Boysen kunne lukke og slukke i tomt mål efter fornemt overblik af Desjardins. En lille milepæl med det tiende sæsonmål af Boysen – vel at mærke i kun den 24. kamp grundet skadespausen.

Eneste lille skår i glæden var de lidt mange udvisninger, og så blev der især i den første del af opgøret spillet alt for sløset i defensiven. Det skal gerne forbedres til lokalopgøret på onsdag i Esbjerg. Og næste fredag er der igen gang i Frøs Arena, når Rødovre Mighty Bulls kommer på besøg med kampstart kl. 19.00.

SønderjyskE – Rungsted 6-3 (2-2, 2-0, 2-1)
02.21 1-0 Cam Spiro (Krag, Desjardins)
07.41 1-1 Brett Thompson (Madsen, Jensen) PP
09.35 1-2 Magnus Carlsen (Hansen)
17.26 2-2 Valdemar Ahlberg (Spiro, Boysen)
21.15 3-2 Alex Lavoie (Combs)
26.12 4-2 Villiam Haag (Combs, Lavoie)
55.27 4-3 Magnus Carlsen (Olsson, Hansen)