7-1: Der blev tanket selvtillid inden slutspillet

SønderjyskE lukkede grundspillet i Metal Ligaen med en dejlig 7-1-hjemmesejr over bundholdet Rødovre Mighty Bulls. En god booster for selvtilliden, inden slutspillet starter den kommende weekend.

Inden kampen var der indløbet af et afbud fra en sygdomsramt Patrick Galbraith, og Alex Lavoie, der udgik tidligt i Herning-kampen, sad også over. Til gengæld var der en vitaminindsprøjning af de helt store i backkæderne med Rasmus Lyø, Victor Björkung og Nicolai Bryhnivsveen tilbage på holdet. Den tilbagevente trio markerede sig stærkt i begge ender af isen. Både Lyø og Björkung kom på måltavlen, og Bryhnisveen var også tæt på.

SønderjyskE dominerede gennem hele kampen med minimum 15 skud i hver periode. Der blev gennemgående skudt lystigt på mål, og på kamprapporten stod der 56-20, da opgøret var slut. De mange skud gav også returpucke, og en af dem benyttede William Boysen til at score 1-0-målet. Lyø scorede blot tre skunder før slutningen af første periode 2-0-målet.

Godt nok fik Rødovre reduceret bag Nicolaj Henriksen, men så var scenen ellers sat for Valdemar Ahlberg, som gik pointamok i anden og tredje periode. Den store forward scorede et rigtigt flot mål til 3-0, og så havde han også assister på de sidste fire SønderjyskE-mål. I alt fem point af en Ahlberg i hopla. Gabriel Desjardins blev dobbelt målscorer. Med tre backer tilbage startede Desjardins ud i angrebet, og uden at forklejne den arbejdsomme canadiers indsats som back, så hersker der ingen tvivl om, at han er tilbage på rette hylde. Dagens dribletur stod Björkung for, da han afdriblede flere spillere og scorede til 5-1. Til sidst i kampen fik SønderjyskE også scoret et par powerplay-mål mod et Rødovre-hold på vej på ferie. Det sidste overtalsmål blev sat ind af Villiam Haag.

Nu venter DM-kvartfinalerne og Esbjerg Energy, som også fik tanket selvtillid med en 3-2-sejr over Aalborg Pirates. Fredag den 10. marts kl. 19.00 spilles kamp ét i Esbjerg, og søndag den 12. marts kl. 19.00 gælder det kamp to i Frøs Arena. Kamp tre i Esbjerg er onsdag den 15. marts, mens der i kamp fire er dækket op til et  fredagsbrag i Frøs Arena den 17. marts.

SønderjyskE – Rødovre 7-1 (2-0, 2-1, 2-0)
02.26 1-0 William Boysen (Biel, Haag)
19.57 2-0 Rasmus Lyø (Boysen, Biel)
25.27 2-1 Gustav Berling (Brinkman, Hansson)
27.53 3-1 Valdemar Ahlberg (Kønig, Ahlberg)
36.30 4-1 Gabriel Desjardins (Little, Ahlberg)
42.01 5-1 Victor Björkung (Ahlberg)
50.20 6-1 Gabriel Desjardins (Eskildsen, Ahlberg) PP