7-0: Høgene blev plaffet ned i sidste test

SønderjyskE spillede tirsdag aften den sidste testkamp, inden det fredag den 2. september går løs i Metal Ligaen med lokalbraget mod Esbjerg Energy. Og generalprøven blev en god en af slagsen. Gæsterne fra Frederikshavn White Hawks blev kørt over hele 7-0.

Efter et nederlag i den første testkamp har SønderjyskE nu vundet fire kampe på stribe. Man skal ikke altid lægge for meget i resultaterne i disse opgør, men holdet må uden tvivl gå ind til den svære fredagskamp mod gæsterne fra Esbjerg med en god fornemmelse.

De unge spillere fra talentholdet har på skift gjort en god figur. Først var det Mikkel Skov, som har markerede sig stærkt. I aften var der igen spilletid til Peter Truelsen, mens Mathias Kløve Mogensen fik sin debut. De to sidstnævnte blev sendt på isen i sidste minut af kampen, hvor SønderjyskE var i undertal. Et skulderklap, som de kvitterede med at løse. Nicolaj Henriksen lavede SønderjyskE-keepernes 23. redning, og så var kampen slut med et shutout, som den store keeper skulle dele med Patrick Galbraith, som stod første halvdel af kampen.

16-årige Peter Truelsen åbnede målscoringen efter ni minutter, da han slog en returpuck i kassen. Max Tjernström stod for afslutningen, og svenskeren kom på tavlen med to assists i løbet af opgøret.

Inden pausen ville en anden svensker lege med. Villiam Haag scorede to gange med kort mellemrum. Først styrede han et skud fra Nicolai Bryhnisveen smart i mål, og senere fik han sendt pucken i mål til 3-0 i et powerplay. Gæsterne var uden Tadeas Galansky, og Frederikshavn-keeper Kevin Frydkjær så ikke for heldig ud på et par af målene.

Det blev endda 4-0 i første minut af anden periode, da Nikolaj Krag udnyttede det flotte forarbejde og overblik af Charlie Combs. Hidtil har Combs mest vist sin målnæse fem, men han har tydeligvis også et godt blik for sine holdkammerater. Combs kom dog også på måltavlen. Først gjorde han det til 5-0 i powerplay, og i slutminutterne af kampen blev det 7-0. Sidstnævnte mål i øvrigt efter en fin assist fra unge Truelsen, som altså fik to point på kontoen. Kampen ebbede lidt ud efter William Boysen gjorde det til 6-0. Da var der ikke en gang spillet 32 minutter. Boysen har været godt spillende i træningskampene med en del assists, og nu fik han endelig hul på målbylden også efter en rigtig god af forwarden.

Gennemgående var der gode præstationer over hele linjen. Rasmus Lyø og Mike Little markerede sig stærkt på backpositionerne, og så arbejdede Gabriel Desjardins igen stenhårdt.

I tredje periode blev kampen mere fysisk, og SønderjyskE-spillerne stod godt op for hinanden. Det lover godt for det kommende grundspil, som altså starter på fredag. Der er kampstart kl. 19.00 i Frøs Arena.

SønderjyskE – Frederikshavn 7-0 (3-0, 3-0, 1-0)
08.51.1-0 Peter Truelsen (Tjernström, Little)
17.31 2-0 Villiam Haag (Bryhnisveen, Lyø)
19.57 3-0 Villiam Haag (Tjernström, Little) PP
20.58 4-0 Nikolaj Krag (Combs)
30.15 5-0 Charlie Combs (Frank, Lyø) PP
31.40 6-0 William Boysen (Krag, Haag)
58.17 7-0 Charlie Combs (Truelsen)
Udv.: SE 6×2, FWH 7×2