én landsdel
ét sammenhold

Annonce

SønderjyskE kæmper igen for veteranerne

Annonce

I et tæt samarbejde med DIF Soldaterprojekt fra Danmarks Idrætsforbund og Haderslev Kommune arrangerer SønderjyskE hyldestkampe for danske krigsveteraner. Det sker når, Veteran Match 2023 afvikles over hele landet i september måned.

Med afsæt i Flagdagen d. 5. september går toppen af dansk ishockey, håndbold og fodbold sammen om at sætte fokus på Danmarks soldaterveteraner.

Det sker, når Veteran Match afvikles over hele landet for at hylde, anerkende og støtte de mennesker, der har sat deres liv på spil for at kæmpe for Danmark i verdens brændpunkter.Denne anerkendelse markeres via såkaldte hyldestkampe, hvor veteranerne hyldes og anerkendes på sportens arenaer i forbindelse med ligakampe i håndbold, ishockey og fodbold.

SønderjyskE er vært for to hyldestkampe – en i henholdsvis herrehåndbold og ishockey. Den første Veteran Match afvikles, når håndboldherrerne i Sønderborg og Broager Sparekasse Skansen møder GOG den 6. september kl. 20:00. Hyldestkampen i Frøs Arena, Vojens, organiseres i samarbejde med Haderslev Kommune og finder sted den 22. september kl. 19:30, hvor Aalborg Pirates kommer på besøg. Hvis du vil være med til kampene og til at ære de danske krigsveteraner, kan du finde billet til herrehåndbold her og ishockey her.

En del af de danske veteraner er vendt hjem fra hårde missioner i krigszoner med ar på krop og sjæl, andre kom aldrig hjem, og fælles for alle udsendte er, at de har sat livet på spil for en større sag. Disse mennesker fortjener anerkendelse for deres indsats, og det gør vi med flag, klapsalver, arenaspeak, spillertrøjer med Veteran Match-logoet, salg af Veteran-pins og en række yderligere synlige tiltag ved arenaerne.

Administrerende direktør for Sønderjysk Elitesport A/S, Klaus Rasmussen, fortæller, at Landsdelsprojektet naturligvis vedholder sin opbakning til de danske krigsveteraner:

– Det er nu tredje gang, at vi engagerer os i at sikre nogle gode rammer for markeringen af denne vigtige sag. De danske krigsveteraner har sat alt på spil, for at vi kan nyde en fredelig tilværelse i Danmark, og det vil vi selvfølgelig være med til at anerkende. Det er ikke alle udsendte, der kommer hjem igen, og mange af de, der gør, vender tilbage med alvorlige ar på krop og sjæl. Vi føler, som klub og mennesker, et ansvar for at sige soldaterne en stor tak for de massive ofre, de yder, og med en kaserne og flyvestiation i den sønderjyske landsdel, er det noget, det ligger vores lyseblå hjerter ekstra nært.

I forbindelse med hyldestkampen vil der desuden blive rejst penge fra salg af kampspillertrøjer med Veteran Match-logo. Salgene vil foregå via auktion, og overskuddet går direkte til foreningsaktiviteter under Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt, der arbejder for idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.

– Veteranerne har sat deres liv på spil for, at alle vi andre kan leve i tryghed. Det at være udsendt til militære konflikter kan have store personlige omkostninger for den enkelte og dennes familie, og derfor skal vi som minimum vise vores respekt og anerkendelse for den indsats, de har lavet. Sporten udgør en unik platform for netop det, og derfor er det fantastisk, at vi i år har historisk mange klubber med til at hylde Danmarks soldaterveteraner. Det fortjener de,” siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

Er du veteran og interesseret i at være en del af Veteran Match 2023, kan du bestille en gratis billet til hyldestkampene i henholdsvis Broager Sparekasse Skansen og Frøs Arena via link her: https://www.dif.dk/samfundsansvar/veteran-match/hyldestkampe. Du skal blot finde den hjemmebane på kortet, som du ønsker at deltage på.

For mere info om Veteran Match 2023 klik ind på veteranmatch.dk.

For generel info om Veteran Match 2023: Projektleder i DIF Soldaterprojekt, Britt Nyvang, bny@dif.dk, 21943292

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Søndag D. 24. September 14:00
  FCH
  FC Helsingør
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Fredag D. 15. September
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  1
  :
  1
  AaB
  AAB

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke