Søg

Svensk VM-reserve til SønderjyskE

Jacob Ravn, 15. januar 2019, kl. 5:30

SønderjyskE Herrehåndbold har skrevet kontrakt med den svenske målmand Josip Cavar, og målmandstrioen til næste sæson er dermed på plads.

Så er målmandstrioen til næste sæson på plads i SønderjyskE Herrehåndbold.

SønderjyskE har skrevet en toårig kontrakt med Josip Cavar, og den 25-årige svensker kommer dermed til at danne målmandstrio sammen med Kristian Pedersen og Simon Egtved i næste sæson.

Josip Cavar, der spiller i den svenske klub Lugi HF, var en del af Sveriges bruttotrup til det igangværende VM og er noteret for fem ligalandskampe, og SønderjyskE’s sportsdirektør, Simon Hajdu Lindhardt, glæder sig over, at det er lykkedes at hente sådan en kapacitet til klubben.

– Målmandsposten er en af de vigtigste positioner på et håndboldhold for at kunne levere gode præstationer, og i et svært marked, hvor flere højtprofilerede klubber kigger efter målmænd, er jeg stolt over, at vi kan præsentere en målmand med så højt niveau, som Josip Cavar besidder, siger Simon Hajdu Lindhardt.

SønderjyskE-træner Kasper Christensen ser frem til samarbejdet med Josip Cavar.

– Han er en spændende målmand, der i de seneste to sæsoner har været blandt de bedste målmænd i den svenske liga. Han har en god størrelse, han er en rolig målmand, og han kommer med en god erfaring som førstemålmand i Lugi og fra EHF Cuppen. I Josip Cavar og Kristian Pedersen – kombineret med unge Simon Egtved – har vi en målmandstrio med stor fremtid i, mener Kasper Christensen.

Den kommende SønderjyskE-målmand gør nu sæsonen færdig i Lugi HF og gør sig derefter klar til sin første klub uden for Sverige.

– Jeg har valgt at skrive kontrakt med SønderjyskE, fordi jeg tror, at det er et godt skridt at tage i min karriere, og klubben kan hjælpe mig med at udvikle mit spil. Jeg ser det som en spændende udfordring at spille i den danske liga og i SønderjyskE, siger Josip Cavar.

Når Josip Cavar tiltræder i SønderjyskE til sommer, bliver det også til en afsked med Henrik Nordlander, der dermed forlader klubben et år før kontraktudløb.

– Vi har haft stor konkurrence på målmandsposten i denne sæson, og Henrik har ikke fået så mange spilleminutter, som han og vi havde håbet, og derfor er vi blevet enige om, at vi stopper samarbejdet til sommer. Vi har været glade for at have ham på holdet, og nu skal vi sammen slutte sæsonen godt af, siger sportsdirektør Simon Hajdu Lindhardt.

FAKTA
Josip Cavar
Position: Målmand
Land: Sverige
Højde: 198 cm.
Vægt: 100 kg.
Tidligere klubber: Redbergslids IK, IFK Ystad, Lugi HF
Landskampe: 5 ligalandskampe

Foto: Lars-Erik Nilsson, Lugi Handboll


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus