én landsdel
ét sammenhold

Køb billet
Annonce

SønderjyskE leverer igen positivt årsregnskab

Annonce

Landsdelsprojektet Sønderjysk Elitesport kan igen præsentere et koncernregnskab med sorte tal på bundlinjen.

Covid19-pandemien trak for tredje sæson i træk lange skygger ind i arenaerne og hallerne. Det på trods leverede sportskoncernen SønderjyskE et samlet overskud på knapt 2,7 mio. kr. efter skat.

Resultatet anses overordnet som tilfredsstillende efter endnu et regnskabsår med mange udfordringer under – og ikke mindst i forlængelse af de tilskuermæssige nedlukninger.

SønderjyskE har, som den øvrige sports – og underholdningsindustri, været ramt af restriktioner og ikke mindst, at syd – og sønderjyderne først har skulle vænne sig til igen at deltage i de store kamparrangementer og -events med tæt besatte tilskuerpladser.
De mange virksomheder og sponsorer har, på trods af en vanskelig tid med stærkt, stigende råvarepriser og omkostninger i øvrigt, fortsat den store og trofaste opbakning til landsdelsprojektet.

SønderjyskE Ishockey bidrog med et stærkt resultat på 201.000 kroner i en sæson med nedlukninger i december og januar. Holdet leverede et grundspil med en flot placering helt i toppen af tabellen. Det blev også til kvalifikation til Final 4 pokalturneringen samt en række kampe i Champions Hockey League, hvor holdet mødte mandskaber fra den absolutte top i Europa. Desværre glippede målsætningen om en plads i Metal Ligaens DM-semifinaler.

SønderjyskE Damehåndbold spillede den stærkeste sæson i mange år. Holdet endte som ubesejret, og rykkede fortjent op i Kvindehåndboldligaen. Økonomisk bidrog Damehåndbolden med et overskud på 126.000 kroner til det samlede koncernresultat.

SønderjyskE Herrehåndbold måtte notere et underskud på 860.000 kroner efter en sæson, hvor de sportslige målsætninger om en plads i DM-slutspillet ikke blev indfriet.

Sønderjysk Udviklingssamarbejde A/S (SUSAM) skaber og leverer trods en svær tid besparelser og optimeringsmuligheder for mange af virksomheder og samarbejdspartnere i SønderjyskE. Konceptet er baseret på volumen. Det at flere og flere sponsorer benytter SUSAM, medfører indlysende også at der kan forhandles endnu gunstigere aftalevilkår til den enkelte sponsor og samarbejdspartner i SønderjyskE.
SUSAM leverede et overskud på 1.756.000 kroner, som udloddes tilbage til sporten og landsdelsprojektet SønderjyskE.

Sønderjysk Elitesport A/S havde et overskud på 1.432.000 kroner.

Adm. direktør i Sønderjysk Elitesport A/S, Klaus B. Rasmussen siger om årsregnskabet 2021-2022:

– Det har været en tung og omfattende opgave at komme tilbage efter de mange Covid19-restriktioner. Sporten har også efter nedlukningerne været hårdt ramt af, at tilskuerne har skulle finde tilbage til lægterne igen. Som alle andre i både private husholdninger og i virksomhederne har vi særligt hen over foråret konstateret ganske høje prisstigninger på stort set alt.

– Det har naturligt også medført, at vi har haft stor fokus på omkostningerne i alle hjørner og på alle hylder i SønderjyskE. Vi har populært sagt haft en fast hånd på håndbremsen hele tiden, og jeg vil i den forbindelse gerne takke alle vores medarbejdere for en fantastisk og loyal indsats. Det har været et par hårde år, hvor alle uden undtagelse er rykket tættere sammen i den lyseblå spillerbus, understreger Klaus B. Rasmussen, og fortsætter:

– Vores sponsorer og samarbejdspartnere har været helt i særklasse. Vi har alle den dybeste respekt for den fantastiske og loyale opbakning, vi har oplevet hos alle – og hele vejen. Vi er meget rørte og stolte over de mange, mange tilkendegivelser og henvendelser med støtte og opbakning til landsdelsprojektet SønderjyskE. Oven i hatten har vi oplevet en utrolig flot opbakning fra de frivillige hjælpere, som er mødt op og har knoklet under til tider småkaotiske forhold i arenaerne. Det har været virkelig imponerende, og vi er så taknemmelige for deres indsats. Uden de frivillige kunne vi ikke afvikle de mange kampe og events. Så enkelt er det, og det giver os energi og ekstra tro på at det lyseblå landsdelsprojekt nok skal komme godt og stærkt videre, fastslår Klaus B. Rasmussen.

Formand for Fonden til fremme af elitesport og kultur og Sønderjysk Elitesport A/S, Claus Guldager, siger om årsregnskabet:

– SønderjyskE er i god gænge. Alle medarbejdere, frivillige, fans, venner af huset og sponsorer bakker op, og derved kan vi levere det vi er sat i verden for. Fremtiden tegner lyseblå, idet jeg ved, at sammenholdet er umådelig stærkt og at opbakningen er bedre end nogen sinde. Sønderjylland VIL SønderjyskE.  Det kan vi se på lægterne, i erhvervsklubberne, på indkøbssamarbejdet og på omsætningen. Jeg er en glad og tilfreds formand!

FAKTA
Koncernens resultat fordeler sig således på de enkelte aktiviteter (t.kr.)

SønderjyskE Damehåndbold A/S:                     126
SønderjyskE Herrehåndbold A/S:                     -860
SønderjyskE Ishockey A/S:                                 201
Sønderjysk Udviklingssamarbejde A/S:           1.756
Sønderjysk Elitesport A/S:                                  1.432

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Søndag D. 25. Februar 20:00
  AaB
  AaB
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Lørdag D. 2. December
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  0
  :
  2
  Hillerød Fodbold
  HIL

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke