én landsdel
ét sammenhold

Annonce

U15-talenterne rejser hjem fra Algarve Cup

Annonce

U15-holdet tager meget læring med hjem fra Algarve Cup, hvor drengene blev matchet med nogle meget stærke europæiske akademier. U19-talenterne var også i aktion denne weekend, og her blev det til et snævert nederlag i Vejle. 

Efter nogle blandede resultater for Akademiets U15-mandskab på Algarve Cups første dag, skulle holdet lørdag møde henholdsvis Crossfire Premier fra USA og SC Braga fra Portugal. Her blev det til to nederlag på først 1-0 til amerikanerne og dernæst 2-0 til portugiserne. Især i kampen mod Crossfire Premier havde U15-drengene gode muligheder undervejs, men de blev desværre ikke udnyttet. 

Søndag skulle placeringerne så fordeles, hvor U15-holdet var med i puljen, der skulle spille om plads 9-12 ved det meget stærke stævne. Den første kamp var mod IFK Lidingo, som drengene tabte til i fredags. Der var dermed revanche til gode, og det lykkedes også efter en rigtig flot præstation. Svenskerne blev slået med 4-1, og holdet skulle derfor igen møde SC Braga i en kamp om plads 9-10. Her var de stærke portugisere desværre en tand stærkere og vandt 3-0. 

Efter Algarve Cup var spillet færdig beretter trænerduoen Kresten Ipsen og Jonas Hansen om et meget spændende stævne, som gav mange gode erfaringer. 

– Alt i alt tager vi rigtig meget læring og en rigtig fed matchning med tilbage til Danmark, hvor vi også kan lade os inspirere af nogle af de bedste akademier i verden, fortæller de. 

U19 taber i Vejle

U19-drengene var også i aktion denne weekend, hvor det desværre blev til et nederlag på 1-0 til Vejle på udebane. Den normale cheftræner Karsten Andersen var ikke med til opgøret grundet sygdom, og i stedet vikarierede Steffen Ernemann. Efter kampen fortæller han om en god start på opgøret, som desværre ikke blev fulgt op. 

– Vi startede kampen rigtig godt, og vi lagde et offensivt og aggressivt pres på Vejle og havde momentum. Vejle scorede desværre på en returbold efter et hjørnespark midt i første halvleg, hvor vi ikke fik clearet bolden. Derefter var Vejle spilstyrende indtil pause. Anden halvleg var chancefattig, og vi har svært ved at skabe chancer. 

Ernemann fortæller, at holdet havde en fin boldomgang, som kan tages med videre til de kommende kampe. Omvendt var der også parametre, der skal forbedres. 

– Vi øver os i at være trygge med bolden og have modet til at løse modstandernes pres med vores opspil, og vi havde fine sekvenser på bolden, uden vi for alvor blev rigtig farlige. Fra kampen kan vi tage vores boldomgang med og modet til at spille, men vi skal blive endnu skarpere i begge felter. Vi manglede den sidste aflevering og viljen til at vinde i modgang.

Vejle – Sønderjyske/HFK 1-0 (1-0)  

Startopstilling:  Dmytro Kosach – Anders Bergholt Pedersen, Philip Sørensen, Tinus Olesen, Sebastian Jessen, Sune Linderoth Aarup, Nikolai Jacobsen, Blend Istrefi, Oliver Cafnik-Theill, Besar Ameti, Mads Nielsen. 

Bænken: Jonathan Heigl, Silas Relsted Gonzalez, Kristoffer Jørgensen, Anton Hüttel, Simon Maass, Benjamin Tabrizi-Birkebæk. 

Både U19, U17 og U15-holdet skal i aktion igen lørdag d. 5.  november, hvor AaB gæster Haderslev. 

Af: Magnus Winterskov Møller

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Fredag D. 6. Oktober 18:30
  FCF
  FC Fredericia
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Lørdag D. 30. September
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  4
  :
  0
  B.93
  B.93

Søg på Sønderjyske.dk

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke