Søg

Stor tilslutning til SønderjyskE’s trænerkurser

Jacob Ravn, 10. december 2018, kl. 6:09

402 trænere fra SønderjyskE’s samarbejdsklubber har deltaget på årets i alt 15 trænerkurser.

Det har været en stor succes, da SønderjyskE i løbet af året afholdt trænerkurser for samarbejdsklubberne.

Det blev i alt til 15 trænerkurser fordelt på 13 aftenkurser lokalt (af tre timers varighed) og to trænertræf i Rødekro (tre timer og 30 minutter).

402 trænere fra samarbejdsklubberne deltog – den primære målgruppe var U6-U13-trænere.

Kurserne har været fordelt rundt om i Sønderjylland og følgende klubber har afholdt et eller flere kurser: Egen UI, Rødekro IF, Aabenraa BK, Kolding Boldklub, SUB Sønderborg, Bov IF, Løgum IF, Hammelev SUF, Vojens BI og Dybbøl UI.

De deltagende klubber har været meget positive omkring, at kurserne har været placeret lokalt og har fremhævet, at det var konkret og brugervenligt for dem. Kurserne var inddelt i U6-U9 og U10-U13, så det er målrettet indhold til en bestemt målgruppe samt to fælles trænertræf for alle.

Der har været trænere fra 31 forskellige samarbejdsklubber og fra alle fire SønderjyskE Udviklingscentre.

Thomas Kruse, der er sportschef for SønderjyskE Fodboldsamarbejde (SEFS), glæder sig over den store opbakning til kurserne.

– Vi er rigtig glade for det netværk, som vi har fået opbygget mellem trænerne i den lokale klub og os. Afstanden mellem den lokale samarbejdsklubs træner og SønderjyskE er blevet gjort mindre til gavn for alle børnefodboldspillere i Sønderjylland. Vi er meget imponerede over det vanvittigt høje antal trænere, som har brugt en eller flere aftener på at få inspiration og viden med sig hjem til deres trænergerning lokalt.

– Samtidig er vi stolte af, at over halvdelen af vores samarbejdsklubber har haft trænere afsted på et eller flere af vores kurser. Vi er glade for, at det er blevet taget godt imod, at vi har valgt at ligge kurser rundt om i hele vores landsdel, og vi håber, at disse tiltag er med til, at vi får en mere fælles tilgang til børnefodbolden i Sønderjylland, siger Thomas Kruse.

Michael Meyhoff, der er T+-træner i SønderjyskE og fodboldfaglig ansvarlig på Topcenteret, tror på, at det stærke samarbejde på sigt kan give fodbolden i Sønderjylland endnu et løft.

– Først og fremmest er det her et kæmpe step i udviklingen af endnu bedre børnetræningsmiljøer rundt om i Sønderjylland. Vi har brug for et stærkt fællesskab mellem vores samarbejdsklubber og os, for at vi samlet kan løfte fodbolden i hele Sønderjylland. Derfor er det en særlig stor glæde, at så mange sønderjyske børnefodboldtrænere har været med på et eller flere af vores kurser, da det er igennem netværk, vidensdeling, erfaringsudveksling og inspiration, at vi sammen kan løfte fodbolden i hele Sønderjylland yderligere, siger Michael Meyhoff.

Der er blevet etableret et Facebook-netværk kaldet ”SønderjyskE Trænernetværk”, hvor der løbende vil blive indsendt øvelser og andre fodboldfaglige indlæg. Gruppen har allerede mere end 250 medlemmer.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus