SønderjyskE vinder årets første test

SønderjyskE fik en fin resultatmæssig start på 2022, da holdet lørdag vandt 2-0 over Kolding IF på udebane. Faris Moumbagna og Emil Holm stod for kampens scoringer.

Efter en god træningsuge stod den lørdag på årets første træningskamp, da Kolding IF fra 2. division ventede. Kampen blev afviklet over to gange 30 minutter, og SønderjyskE vandt kampen 2-0 efter scoringer af Faris Moumbagna og Emil Holm.

Allerede efter syv minutters spil kom kampens første store chance. En Kolding-spiller tog nogle gode træk inde i feltet, men en sønderjysk forsvarsspiller fik blokeret tæt under mål.

To minutter senere fik SønderjyskE holdets første chance, da Faris Moumbagna kom fri til en afslutning. Angriberen afsluttede resolut i det korte hjørne uden chance for Koldings målmand. Dermed 1-0 til SønderjyskE og en perfekt start til udeholdet.

SønderjyskE var i den efterfølgende periode mest på bolden, og holdet strikkede et par gode angreb sammen. Èt af dem endte ved Daniel Prosser, men afslutningen manglede den sidste kraft.

Der blev ikke scoret mere i første halvleg, og SønderjyskE kunne derfor gå til pause med en 1-0-føring.

Allerede kort inde i anden halvleg var føringen tæt på at blive fordoblet, da Emil Holm ramte overliggeren efter Mads Albæks fine frisparksindlæg.

Det var generelt gæsterne, som sad på det meste af spillet, og det resulterede i flere chancer. Blandt andet havde unge Sebastian Jessen en fin afslutning kort efter sin indskiftning, mens Emil Holm også viste gode offensive takter.

Efter 49 minutters spil udfordrede svenskeren i Kolding-feltet, hvorefter han blev nedlagt ureglementeret. Det resulterede i et straffespark, som han sikkert eksekverede til stillingen 2-0.

I den anden ende viste Kolding tænder et par gange, men holdet kom ikke for alvor tæt på en reducering.

Årets første testkamp endte derfor med en fortjent 2-0-sejr til SønderjyskE, hvilket forhåbentlig bliver startskuddet til et godt forår.

Næste træningskamp bliver spillet på fredag, hvor Holstein Kiel U23 venter.

Holdet i første halvleg:

Thomas – Gartenmann, Dal Hende, Tchamba – Schouten, Hansen, Albæk, Simonsen – Frederiksen, Moumbagna, Prosser.

Holdet i anden halvleg:

Flø – Gartenmann, Dal Hende, Tchamba – Holm, Albæk (Jessen/39), Vinderslev, Christiansen– Kristinsson, Taiwo, Jensen.