Søg

SønderjyskE Trænertræf var en stor succes

Per Jessen, 9. april 2018, kl. 10:15

654

Omkring 70 børne- og ungdomstrænere fra de SønderjyskE Partnerklubber var lørdag 7. april mødt op til det første Trænertræf i Rødekro for at få ny inspiration til deres træning hjemme i klubben.

SønderjyskE Trænertræf er et af flere nye tiltag i samarbejdet mellem Partnerklubberne og SønderjyskE, hvor målet er at gøre børnetræningsmiljøerne rundt om i Sønderjylland endnu bedre. Thomas Kruse, sportschef i Sønderjyske Fodboldsamarbejde og koordinator på Sønderjyske Topcenter, er rigtig glad for, at så mange trænere var mødt op.

– Det glæder mig, at se så mange trænere og klubber repræsenteret til vores første SønderjyskE Trænertræf. Der kommer flere nye aktiviteter for vores Partnerklubber både i foråret og i efteråret 2018, som vi håber på stor opbakning til. Vi har et stort fokus på, at være med til at inspirere trænerne og klubberne for at vi sammen kan løfte børnefodbolden i Sønderjylland, siger Thomas Kruse.

Programmet til SønderjyskE Trænertræf var sammensat af Søren Wølke, U10- og U11-træner på SønderjyskE Topcenter og Michael Meyhoff, Fodboldfaglig Ansvarlig på SønderjyskE Topcenter. Indholdet var delt i to, først en praktisk del på banen, hvor der var mødt 12 spillere op fra U12- og U11-truppen på Topcentret som medier. Træningen blev efterfulgt af et teoretisk oplæg om børnetræning.

Peder Holm, formand og U10-træner i Hellevad IF, havde stor ros til trænertræffet.

– Der skal lyde en kæmpe ros for et virkelig givtig og spændende trænertræf. Givtig ved, at man både fik praktisk og teoretisk viden, som man helt klart kan tage med hjem på træningsbanen, siger Peder Holm.

På den praktiske del ude på banen, hvor man via U12-spillerne og træneren så og fornemmede, hvordan nye og spændende øvelser kan gennemføres – både som 1v1, 2v1, 2v2, m.m. Syn for sagen omkring hvordan en øvelse blev instrueret og gennemført med høj intensitet og positiv guidning. Interessant at se hvordan basale elementer som eksempelvis indersideøvelser blev inddraget og fokuseret på i spiløvelser til mål og med fart, hvordan motoriske øvelser blev gennemført samt hvordan der kan arbejdes med at udvikle spilforståelse på forskellige måder. Efterfølgende at få præsenteret teoretisk viden om fokusområder i et træningsmiljø set med SønderjyskE-briller var også interessant, herunder vigtigheden omkring teknisk og motorisk træning samt spilintelligens.

Den store mødedeltagelse til arrangementet skabte mulighed for relationer mellem partnerklubberne og viden om den kommende SønderjyskE Træneruddannelse.

Billeder fra dagen:


Del på de sociale medier:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus