Søg

Klumme – SønderjyskE havde Alka Superligaens 5. dyreste trup

Per Jessen, 13. juni 2017, kl. 21:33

Sæsonkortholder Ejvind Trærup er vores klummeskribent. Han skriver om stort og småt set fra plads L 125 på Pro Tech CNC Tribunen. Holdningerne er skribentens egne.

Så er vi allerede et godt stykke inde i sommervinduet, hvor Superligaklubbernes sportschefer skal forholde sig til den nye sæsons trupsammensætning under hensyntagen til afgang og tilgang af spillere – og ikke mindst økonomi.

I denne sammenhæng tales der ofte om SønderjyskEs relativt beskedne budget, som antages at være et af Superligaens mindste – her tænkes primært på den lønsum, der skal præsteres for at have en konkurrencedygtig trup inkl. de tilknyttede funktioner.

Budgettets størrelse har derfor været retningsgivende for de seneste års SønderjyskE målsætning om forbliven i Superligaen – konkret udtrykt i form af en 10. plads.

Det er god latin i fodboldkredse, at flere penge spenderet på truppen er lig med højere placering i ligaen.
De seneste to år har SønderjyskE med sølvmedaljer, flot europæisk debut og senest deltagelse i mesterskabsspillet været noget af en mønsterbryder i forhold til denne antagelse.

Måske skyldes det, at SønderjyskE har Superligaens 5. dyreste trup!
Der er en ganske spændende hjemmeside, der hedder Transfermarkt.com, der bl. a. tilstræber at opgøre værdien af alle europæiske ligaer fordelt på klubber og helt ned på den enkelte spiller.

Ikke overraskende ligger Premier League helt i toppen med en samlet spillerværdi på 5 milliarder EURO, hvor Alka Superligaen på en 19. plads til sammenligning er opgjort til en værdi af 148 millioner EURO.
Superligaen toppes klart af FCK, der tegner sig for de 33 mill. efterfulgt af Brøndby med 18 mill. Øvrige klubber med tocifrede tal er  FCM og FCN med henholdsvis 12 og 11 mill.

Og på trods af den førnævnte budgetlogik finder vi så på en noget overraskende flot femteplads sportschef  Haysens lyseblå lagerbeholdning, som Transfermarkt i maj måned havde bogført til 9 mill. EURO!

Hermed placerer SønderjyskE sig foran traditionsklubber som AGF, AaB, OB og Randers, der alle ligger på et niveau omkring 8 mill. EURO!

Men her har vi måske forklaringen på de seneste 2 sæsoners flotte præstationer:
Der er simpelthen over tid sammensat og udviklet en stærk kvalitetstrup, der tilsat de traditionelle SønderjyskE værdier i den grad har leveret varen – og det til en aflønning, der matcher de økonomiske rammer, SønderjyskE befinder sig i!

Så er det selvfølgelig mindre optimalt, at spillere som Kanstrup til en værdi på 0,8 mill. EURO og Madsen og Absalonsen på hver 0,4 mill. nu kan forlade SønderjyskE på en fri transfer, men det er jo en del af gamet, og netop disse tre spillere har jo i højeste grad præsteret i top og haft en helt afgørende indflydelse på de flotte sportslige resultater de seneste år – og det er jo dybest set det, der er meningen med det hele.
Mange af de spillere, der nu skal til at træde i karakter som afløsere for de rutinerede spillere, der har forladt SønderjyskE på det seneste, har ifølge Transfermarkt grøn pil opad som udtryk for stigende markedsværdi.

Lad os håbe, at de lever op til forventningerne også på det sportslige plan og giver os flottefodboldmæssige  oplevelser, når vi snart igen samles på lægterne på Sydbank Park.

Ejvind Trærup
Plads L 125 Pro Tech CNC Tribunen


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus