én landsdel
ét sammenhold

Annonce

Positivt årsregnskab for SønderjyskE Fodbold

Annonce

SønderjyskE Fodbold A/S har i regnskabsåret 2020/2021 et overskud på næsten otte millioner kroner. Covid19-pandemien gjorde det til et vanskeligt år, men et rekordsalg af Alexander Bah bidrog godt til overskuddet.

SønderjyskE Fodbold har igen sorte tal på bundlinjen.

Årsregnskabet for 2020/2021 har givet et overskud på 7.841.000 kroner før skat.

SønderjyskE Fodbold blev i starten af regnskabsåret frasolgt SønderjyskE-koncernen og overtaget af familien Platek, hvilket ikke har ændret på det tætte samarbejde med SønderjyskE Elitesport A/S, der stadig leverer services til SønderjyskE Fodbold.

Sportsligt blev det et år, hvor målsætningen om overlevelse i 3F Superligaen blev indfriet, så SønderjyskE Fodbold spiller i landets bedste række for 14. år i træk. For andet år i træk kvalificerede holdet sig til finalen i Sydbank Pokalen, hvor det dog desværre blev til et nederlag.

Det blev igen et regnskabsår, der blev påvirket af Covid19-pandemien. Restriktioner betød, at kampene blev afviklet med ingen eller et stærkt begrænset antal tilskuere. Covid19-situationen gav også et særdeles udfordret sponsormarked samt øgede driftsomkostninger.

Regnskabsåret blev til gengæld positivt påvirket af klubbens største transfer til dato, da Alexander Bah blev solgt til tjekkiske Slavia Prag i januar 2021.

Adm. direktør i SønderjyskE Fodbold, Jonas Lygaard, siger om årsregnskabet:

– Årsregnskabet betragtes som meget tilfredsstillende. Det har været et vanskeligt år på grund af Covid19-pandemien, som har haft negativ påvirkning særligt omkring kampdagene, men også omkring den daglige drift og udvikling af klubben. Alle virksomheder har været berørt, men vi har oplevet en fantastisk opbakning fra vores trofaste sponsorer, fans, samarbejdsklubber, moderklub og hele landsdelen, og med salget af Alexander Bah har det givet et regnskabsår, som vi godt kan tillade os at være stolte af, siger Jonas Lygaard.

– Det har været et specielt år på mange måder, men alle har ydet en stor indsats for at holde hjulene i gang, så vi har formået at levere livesport og underholdning til sønderjyderne til gavn for hele landsdelen. Vi har et tæt og velfungerende samarbejde med Sønderjysk Elitesport A/S, som bidrager på en lang række områder til SønderjyskE Fodbold, og vores mange frivillige gør en stor indsats på kampdagene på Sydbank Park. Vores akademi har fået tilført markant ekstra ressourcer, og der er ingen tvivl om, at vi vil fortsætte med at investere og styrke talentudviklingen på akademiet. Talentudviklingen og akademiet er og bliver en vigtig del af vores fremtid, siger Jonas Lygaard.

Robert Platek siger om årsregnskabet:

– Vi er rigtigt glade for årets resultat – især i betragtning af, at det danske samfund var lukket ned i en længere periode. Hele staben omkring klubben har udvist stor dedikation. Vi ser frem til, at den nye bestyrelse begynder arbejdet med at udvikle vores vision og strategi i begyndelsen af 2022, siger Robert Platek.

Ændring i bestyrelsen
I bestyrelserne for SønderjyskE Ejendomme A/S og SønderjyskE Fodbold A/S er der foretaget nogle ændringer.

Robert Michael Platek Jr. er ny formand for SønderjyskE Ejendomme A/S, der er moderselskab til Fodboldselskabet, hvor Amanda Platek, Søren Davidsen og Anders Aagaard Andresen udgør resten af bestyrelsen. Claus Guldager stopper som bestyrelsesformand.

– Det har været en god overgangsløsning, at jeg var bestyrelsesformand for SønderjyskE Ejendomme A/S, da Platek-familien overtog ejerskabet sidste år, men tiden er nu moden til, at jeg trækker mig og gør plads til familien, der sammen med lokale kræfter skal bære selskabet godt videre, siger Claus Guldager.

Hos SønderjyskE Fodbold A/S bliver den nuværende næstformand Søren Davidsen ny bestyrelsesformand i stedet for Gynther Kohls, som har leveret en stor indsats i SønderjyskE Fodbold gennem mange år, men nu trækker sig for at fokusere på andre bestyrelsesposter og egne virksomheder. Nishant Tella udgår af bestyrelsen for at overlade de øvrige pladser til lokale kræfter. Fodboldbestyrelsen består nu ud over formand Søren Davidsen af Claus Dall, Kasper Stjernegaard, Anders Aagaard Andresen og nyvalgte Henrik Sommer. Den nye bestyrelses første opgave bliver at lægge den nye strategi for klubben frem mod 2025.

– Jeg har haft en fantastisk tid – 18 år som formand – i SønderjyskE Fodbold, hvor vi trods et begrænset og nogle gange udfordret budget har leveret store oplevelser til landsdelen. Nu træder jeg ud af bestyrelsen, men jeg vil fortsat stå til rådighed med know-how og sparring, og så vil jeg helt sikkert følge holdets kampe i tykt og tyndt, siger Gynther Kohls.

Søren Davidsen takker den afgående formand for indsatsen i SønderjyskE Fodbold og ser frem til samarbejdet med den nye bestyrelse og direktionen.

– Gynther Kohls har været med i alle årene i SønderjyskE Fodbold, og vi skylder ham en stor tak for indsatsen. Vi er glade for, at han fortsat vil stå til rådighed, hvis vi får brug for at trække på hans store netværk og erfaring. Jeg ser frem til at arbejde sammen med den nye fodboldbestyrelse, som består af gode, lokale kræfter, der vil gøre en stor indsats for, at SønderjyskE Fodbold går en spændende fremtid i møde. SønderjyskE er til for sønderjyderne, og vi glæder os til at skabe nye, gode oplevelser til gavn og glæde for landsdelen, siger Søren Davidsen.

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Club Friendlies
  Fredag D. 19. August 14:30
  SJE
  SoenderjyskE
  VS
  Dynamo Kyiv
  DYN
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Tirsdag D. 16. August
  SJE
  SønderjyskE
  0
  :
  4
  FC Helsingør
  FCH

Søg på Sønderjyske.dk

Tilpas rækkefølgen på forsiden

  Nyheder
  fodbold
  ishockey
  damehåndbold
  herrehåndbold
  billetter & sæsonkort
  e-sport
  SØNDERJYSKE MERCHANDISE
  business
  æ'biks
Save
  Nyheder
  fodbold
  ishockey
  damehåndbold
  herrehåndbold
  billetter & sæsonkort
  e-sport
  business
  æ'biks
  SØNDERJYSKE MERCHANDISE
Save

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke