én landsdel
ét sammenhold

Annonce

Pokaloptakt: Hvidovre venter for tredje gang på fem år

Annonce

Vi kan spille os i semifinalen i Sydbank Pokalen for femte gang, men der venter en formstærk modstander i Hvidovre IF, som tidligere har givet os store problemer i pokalturneringen.

Sydbank Pokalens kvartfinaler afvikles igen over to kampe, som det også var tilfældet sidste år.

For et år siden var kvartfinalemodstanderen Fremad Amager, og denne gang er der Hvidovre IF, der skal besejres, hvis vi igen skal være blandt de sidste fire i pokalturneringen.

Hvidovre IF har været en flittig modstander i nyere pokalhistorie. Således er det tredje gang på bare fem år, at pokallodtrækningen sætter holdene sammen.

De to foregående kampe, der begge har været spillet i Hvidovre, har været helt tætte opgør.

Det ser ganske vist overbevisende ud, at vi vandt med 2-0 efter ordinær spilletid i efteråret 2016, men bag tallene gemmer sig, at vi scorede begge mål i overtiden – i 92. og 95. minut – begge gange ved Troels Kløve.

Hvidovre spillede i 2. division dengang i 2016, men de var rykket op i 1. division, da vi mødte dem senest i efteråret 2019. Det var i den sæson, hvor vi endte med at stå med pokalen over hovedet, men det var da lige før, vi snublede i Hvidovre. Vi kom ellers planmæssigt foran 2-0, men Hvidovre fik reduceret og udlignet i slutfasen, og der skulle faktisk en god fodparade fra Nikola Mirkovic til for at bringe kampen i forlænget spilletid. Her fik vi dog afgjort tingene og endte med en 4-2-sejr. Christian ”Greko” Jakobsen, Marco Rojas, Johan Absalonsen og Mart Lieder scorede målene.

Søndag møder vi så Hvidovre IF for tredje gang i pokalregi, og denne gang ser sjællænderne væsentligt stærkere ud end ved de tidligere møder. Hvidovre fører i øjeblikket 1. division, og så sent som torsdag aften blev EfB besejret med 2-0.

Selv om Hvidovre i øjeblikket er oppe at snuse til toppen af dansk fodbold, er det dog ingen ting i forhold til, hvor klubben var engang, for det er en klub, der har en historie, de fleste kan misunde.

Hvidovre IF har spillet 18 europæiske kampe, og de har været oppe mod så store hold som Juventus, Real Madrid, Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt og FC Porto – for at nævne nogle af de største. Kampene ligger dog et stykke tilbage tiden – fra 1966 til 1982.

Pokalturneringen er som bekendt den korteste vej til Europa, og Hvidovre IF vil selvfølgelig også kæmpe for at komme et skridt tættere på pokalfinalen.

Hvidovres vej til kvartfinalerne er gået over Herstedøster (9-1), Nørrebro FF (3-1), FA 2000 (3-0) og FC Fredericia (2-1).

Vores vej til kvartfinalerne er gået over Hillerød (5-0), B1913 (4-3) og AGF (2-0).

For vores eget vedkommende har vi mulighed for at spille os i semifinalen for femte gang i historien. Det har vi været tidligere mod FC København (2012), FC Vestsjælland (2015), AC Horsens (2020) og FC Midtjylland (2021). De to seneste gange kom vi endda også i finalen, og 2020 var sjovest, da vi gik helt til tops i pokalturneringen med 2-0-sejren over AaB på Blue Water Arena i Esbjerg.

Kampene mod Hvidovre spilles søndag den 5. december klokken 12.30 på Sydbank Park og fredag den 10. december 18.00 i Hvidovre. Køb billet til hjemmekampen her (link).

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Club Friendlies
  Fredag D. 19. August 14:30
  SJE
  SoenderjyskE
  VS
  Dynamo Kyiv
  DYN
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Tirsdag D. 16. August
  SJE
  SønderjyskE
  0
  :
  4
  FC Helsingør
  FCH

Søg på Sønderjyske.dk

Tilpas rækkefølgen på forsiden

  Nyheder
  fodbold
  ishockey
  damehåndbold
  herrehåndbold
  billetter & sæsonkort
  e-sport
  SØNDERJYSKE MERCHANDISE
  business
  æ'biks
Save
  Nyheder
  fodbold
  ishockey
  damehåndbold
  herrehåndbold
  billetter & sæsonkort
  e-sport
  business
  æ'biks
  SØNDERJYSKE MERCHANDISE
Save

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke